Pakkanen paukkuu nurkissa ja katto naksuu tässä talossa! Takkaan saa kantaa puita, että pysyy torppa lämpöisenä! Mukava on tulia poltella :)

Ulkona näyttää kauniilta, puut on niin kauniita nyt ja päivällä paistaa aurinkokin ja houkuttelee ulkoilemaan mutta tänäänkin oli aamusta -27 pakkasta, joten ulkoilu jäi siihen että puita kannoin liiteristä sisälle ja postilaatikolla kävin ja autolla kaupassa.

Iltapäivän sininen hetki sinisen talon nurkalla --

 

Viime viikolla oli ystäväni uurnan lasku, hän sai nyt hautapaikan Sysmän kauniilta vanhalta hautausmaalta, järvinäköalalla. Tein tilaisuuteen kakun aattelin, että kerrankin kuvaan oikein työvaiheita että voin kirjoittaa kivan kuvallisen ohjeenkin... no arvaatte miten  siinä sit kävi, yhden kuvan muistin ottaa, en edes sitten valmiista kakusta ollenkaan.... Mutta kävin iltakahvilla rääppiäisissä ja maistoin ja oli oikein hyvää ja pieni siivu kakusta enää jäljellä, että iso kakku oli hyvin tehnyt kauppansa!

Tein siis hyytelökakun ja tätä vekotinta ilman en nykyään enää hyytelokakkujen tekoon edes viitti alkaa.... Tupperware pikakokki on ehdoton vekotin hyytelökakun teossa ja sillä se homma sujuu....

Keltaiseen hyytelökakkuun meni

pohjaksi Wilhelmina keksejä koko paketti (yhden söin) ja kaurakeksejä 1/3 paketillista

n. 80g löllöä voita (ei voisulaa)

Sekoita hyvin ja painele irtopohjavuokan pohjalle.

Minä silppuan keksit siis tuolla Tupperware pikakokilla pyörittäen, Sekaan voi ja muutama pyöräytys lisää.

Täyte:

Samaiseen pikakokkiin vaihdan terän tilalle vispilän

 

purkki valkosuklaa-lime-rahkaa

3 kukkuraista ruokalusikallista turkin äijän jogurttia

purkki vaniljavanukasta, sellainen korkea kapea purkki, en muista nimeä

levy sulatettua valkosuklaata

aineet sekaisin  muutamalla pyöräytyksellä tuossa pikakokissa

5 liivatelehteä

kylmässä liotetut liivatteet sulatetaan kuumaan mehuun, taisi olla jotain mango-mandariini tuoremehua tms.

Kuuman liivatemehun annetaan hetki jäähtyä ja lirutetaan tuonne täytteen sekaan,

muutama pyöräytys lisää ja maku tarkistetaan, ei tarvinnut lisätä sokeria.

Täyte kaadetaan keksipohjan päälle, ja jääkaappiin jäähtymään yön yli.

 

Päällys:

säilyke purkki mandariini viipaleita

säilykepurkki mangoviipaleita

5 liivatelehteä

liotetaan pehmeiksi kylmässä vedessä, sekoitetaan kuumaan mehuun

yhden sitruunan mehu piristämään makua.

Kaadetaan hyytyneen täytteen päälle

annetaan hyytyä kolme-neljä tuntia jääkaapissa.

Eikun tarjolle ja herkuttelemaan!

Kovasti tästä kakusta tykättiin ja hyvälle se maistui omassakin suussani :)

 

 

Ja kun mun hovihankkija hankkii mulle ihan hirveesti noita kahvipusseja,

niin tein sitten pikaiseen yhden perinteisen kahvipussikassinkin pitkästä aikaa! Toinen jäi kesken ja valmistuu lähipäivinä.

Saajan toiveena oli keltainen ja tästä tulikin oikein aurinkoinen kun sattui tuo yläosa tulemaan kokonaan keltainen, en siis sommittele värejä kovinkaan paljon etukäteen.