Hyvää Runebergin päivää!

Pitihän minunkin väsätä oma versioni noista kuuluisista Fredrikan leipomuksista.
Pitää vissiin alkaa hommaamaan päiväkahviseuraa, ettei tule yksin itse syötyä kaikkia 20 torttua!


Photobucket

Ja kun vältän vehnäjauhoa ja sokeria, niin tein oman versioni ilman niitä  melkein hiilarittomina... :)  Jos haluat ihan gluteenittomia niin jätä vehnänlese pois ja korvaa määrä gluteenittomilla korppujauhoilla ja -jauhoilla.

200g voita
1 dl canderel makeutusjauhetta
2 tl vaniljasokeria

vaanhdota nuo ja lisää

2 kananmunaa
3rkl  turkkilaista partaäijän jogurttia
1 dl kuohukermaa
loraus mantelilikööriä

sekoita kuivat aineet ja lisää edelliseen taikinaan:

1 pussi 70g mantelijauhetta
1 dl vehnänlesettä
1 dl gluteenitonta jauhoa
1 reilu ruokalusikallinen gluteenitonta korppujauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
1 tl piparkakkumaustetta

Sekoita taikina hyvin  puuhaarukalla ja annostele uunipellille paperisiin muffinssivuokiin. Tästä tuli 20 kpl.
Keskelle teelusikallinen vadelmahilloa ja hillon päälle vielä lusikallinen taikinaa.

Paista 200 asteessa reilu 20 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä: puoli lusikallista vadelmahilloa ja tomusokeri kuorrutteella rinkula hillon ympärille.