Omituinen mahakipu ja hönttiolo on jatkunut monta päivää. Minut nähtyään Eeva diagnosoi sen entsyymien vajeeksi. Kuuluu kuulemma taudin kuvaan sairaalareissun jälkeen... kova lääkkeiden saanti ja sairaalan bakteerikanta syövät elimistön entsyymitasapainoa ja ruokavaliosta on nyt ollut vähissä salaatit ja kaikki vihreät, jotka ovat hyviä entsyymin lähteitä. Aloe Verasta saa myös entsyymejä, mutta ilmeisemmin maksa ja haima ovat nyt siinä vaiheessa paranemisprosessissa, että eivät tuota ja käsittele tarpeeksi hyvin ruuansulatuksessakin niin tärkeitä entsyymejä ja aloe veran entsyymilisä ei nyt yksin riitä... Joten kävin kiltisti ostamassa luontaistuotekaupasta paketin entsyymikapseleita ja syön niitä jokaisen aterian yhteydessä. Hyvin huomaa miten ne nopeuttavat ruuansulatusta ja vatsassa "kurisee" ja lorisee, aineenvaihdunta on vilkastunut ja pissattaa usein. Joten taitavat olla tarpeen ja hyväksi nyt. Syön ainakin tuon paketillisen ja katsotaan miten vaikuttavat.

Muutenkin tässä makoillessa ja toipuessa on huomannut hyvin miten tulee ruuasta helpommin ähky olo. Kulutus on niin pienellään kun ei liiku ja helposti tulee maha täyteen.

Suurilta linjoilta syömiset ovat edelleen vähähiilarisia, en syö perunaa, makaroonia, riisiä, vältän vehnäjauhoja, sokeria.... Rasvapuolta pidän kunnossa syömällä voita, punaista maitoa, kermaa yms. Normaali ruokalautaseni on kasvista ja proteiinia, kanaa tai lihaa, munaa......... Mutta tuleehan täällä syötyä nyt hiilareitakin. Tykkään kesällä syödä kiisseliä, useimmiten se on nyt ollut raparperia ja mansikkaa, suurustettu Maizenalla ja makeutettu sokerilla...  Mutta tuleehan sitä nyt muutenkin lipsuttua, napsin vähän karkkia ja suklaata ja siitä tavasta pitäisi päästä eroon.. vaikka ei ota kuin pari karkkia silloin tällöin, ei edes joka päivä, mutta silti... toisaalta pitääkö sitä vaatia itseään niin jämptiksi ja tarkaksi, ettei yhtään ottaisi... Noh, ei tarviisi jossei haluaisi katsoa näitä hiilareita ja painoa yms... joten valinta :)

Makkarat joita rantasaunalla grillataan ovat automaattisesti vähähiilarisia, kuten siiderikin.. sitä tosin ei ole tullut aikoihin juotua edes sitä yhtä... nyt join kahtena iltana perätysten sokerittoman light vähähiilarisen lonkeron. Makkaroissa on nyt ihania uusia makuja ja monet näistä täysmakkaroista ovat oikeasti lihaisia eikä niissä ole jauhoja, mutta onhan näitä perinteisiä grillimakkaroita joissa on hiilareitakin 10g. Se on iso ero sellaiseen makkaraan jossa on 0 tai alle 1g.... Näissä niitä piilohiilareita helposti tulee kun aattelee, että mitäs nyt yksi... ja pari karkkia tai jätski yms...  Että jos haluaa hiilareissaan tarkkana olla, niin silloin noi on laskettava jotta pysyy 20-30g hiilarien päiväannoksessa, se täyttyy noista piilohiilareista tosi nopeasti vaikka isot linjat ovatkin ihan hiilaritonta.

Ja niille jotka eivät tätä taustaa tähän jorinaan tiedä, niin minä kannatan vähä hiilihydraattista ruokavaliota, se on hyvä mun suolistolle ja terveydelle, veri ja kolesteroli yms arvot ovat sen ansiosta mulla oikein hyvät ja painokin putosi 22 kiloa kun normaali  ruokavalion tähän vaihdoin. Tosin siitä on nyt joulun jälkeen sairastellessa kertynyt lisää... oli varmaan jo enemmänkin plussaa, mutta nyt kävin lauantaiaamuna kotona vaakassa ja se näytti joulusta plussaa + 7,5 kiloa ja ne pitää nyt karistaa pois. Lääkkeiden syönti on sellaista pirua että se lamauttaa nestekierron, lynfa ja energia virrat ja näin sitä huomaamattoman helposti on tukossa ja neste ja rasva kertyy.... mutta onneksi on tehokkaat konstit ne hävittää :)

Aloe Vera juoma on toinen mun pelastus tän ruokajutun lisäksi. Siitä saa kaikki vitamiinit, hivenaineet, mineraalit sun muut... sen tärkeä juttu on puhdistus, ihminen kun on niin täynnä kuonaa ja sitä ihteensä... että aloe vera pitää röörit hyvin kunnossa, puhdistaa kuonaa ja sitä kautta auttaa elimistön saamaan paremmin ruuan ravintoaineet hyödyllisesti käyttöönsä! Suolistolleni aloe vera on ollut täydellinen voima ja tuki, sen avulla on hävinnyt niin monta vaivaa... Iho ja hiukset ovat toinen mitkä aloella ovat kunnossa, väsymyksestä puhumattakaan. Ei flunssat vaivaa kun aloeta juo, ei ole aftoja suussa eikä herpestä huulessa... ilman näitä vaivoja on kivempi olla.  On se sellainen elämäneliksiiri että ilman en enää ala olemaan :)