Uusi vuosi uudet kujeet ja pitihän sitä uusi harrastuskin alkaa!
Kirjojen ystävänä, lukutoukkana ja kierrätyksen kannattajana Bookcrossing sopii minulle hyvin. Tiesin periaatteen jo ennestään, mutten ollut syventynyt siihen asiaan mitenkään. Kunnes tuolla postcrossing puolella siihen sitten innostuin ja luin vähän tietoa ja rekisteröidyin mukaan. Nyt olen napannut pienen vinkin ansiosta paikallisesta kahviosta yhden kirjan, vapauttanut pari omaa kirjaa villisti ja vapaasti maailmalle, saanut yhden kontrolloidun vapautuksen postin kautta -runokirjan ja tänään vapauttanut sen kontrolloidusti ystävälleni Tarjamarialle...

Eli kiertävä kirja ei pölyty ja sammaloidu kenenkään hyllyyn vaan kohtaa uusia kirjanystäviä kierrollaan :)

Vapaan kirjan saa ottaa mukaansa, lukea ja vapauttaa taas jonnekin... ja rekisteröinti tapahtuu siis nettisivuilla, missä voi anonyymina kommentoida ja rekisteröidä myös liittymättä jäseneksi... sieltä sitten saa tiedon ja näkee missä kirjat matkaavat. Kivaa ja mielenkiintoista!

Sain postissa Veikko Haakanan runokirjan, mitä itse en olisi kirjastosta lainaan ottanut, mutta näin sen tulin lukeneeksi ja hyvä niin, sillä kirjassa oli yksi minulle tarkoitettu runo:

Kelon juurella

 

Vanhan kelon juurella

selkä harmaata runkoa vasten

on hyvä istua, levätä.

 

Niin kuin se lämmittäisi.

Ehkä siihen on imeytynyt

menneen kesän auringonpaiste.

Sitä se luovuttaa

lapaluitteni väliin.

 

Tuntuu hyvältä kipeään selkään.

Vuosi vuodelta

reppu on tullut raskaammaksi.

 

 

 

Veikko Haakana

Joskus vielä kerran,1992