Valokuvatorstain 87. aihe on "kotimainen".. sepä onkin laaja aihe josta jokaisella on oma näkemyksensä.
Monia asioita olisin minäkin voinut kuvata kotimaisuuden nimissä, vaikka tuon avaamattomana 2 vk pysyneen Fazerin sinisen suklaalevyn... joka on mun kotimaisia hermoja ja kärsivällisyyttä tuossa pöydällä kasvattanut...  mutta kuvasin tuon kirjapinoni :) Minä tykkään lukea kotimaisia kirjoja. Suomalaisten  kirjoittamia suomalaisten elämästä. Varsinkin naisten kirjoittamia. Tykkän hirveästi useimmista kotimaisista naiskirjailijoiden dekkareista, murhia on mukava miettiä yön pimeydessä :)))

Lähiaikoina olen saanut lahjaksi monia kirjoja, tässä pinossa nekin, kuten kirjastosta luettavaksi lainatut.  Tässä yksinollen tulee luettua aika paljon, nyt on jo sen verrn voimistunut leikkauksen jälkeen että jaksaa pitää kirjaa ja keskittyä lukemaan... Mutta jotta kotimaisuus korostuisi, niin sekaan on sujahtanut vähän ruotsalaista kuin norjalaistakin.

1496228.jpg

Katarina Mazetti on loistava ruotsalainen naiskirjailija ja Audun Muskja norjalainen lääkäri joka on kirjoittanut loistavan kirjan Aloe Verasta.


Suklaakirja on Nooralta synttärilahja, kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia suklaaleivonnaisia ja jälkkäreitä, useimpien kohdalla tulee tunne, että tuota on kokeiltava... :)

Outi Pakkasen, Eppu Nuotion tuotanto on kutakuinkin luettu kaikki.  Epun "Maksu" on taattua tavaraa ja tulee melkei yhdellä istumalla luettua loppuun, se tempaa mukaansa. Samalainen on kyllä tuo Outin "Punainen pallotuolikin".

Katja Kallion Sooloilua sytytti enemmän elokuvana kuin kirjana.

 Paula Heinosen suolistokirja on myös loistava ja tervehdyttävä, se pitäisi jokaisen lukea, sillä suolisto se on jokaisen mahassa :)

 Sari Malkamäen Urheat pienet naiset, ei sykäyttänyt kovin, oli vähän liian poukkoileva ja sekava minun makuuni...

Pinossa on monta Sysmästä kertovaa kirjaa.  Riivuoren tonttu on kiva kirja sysmäläisestä tontusta, kirjan mukana on ihana cd-levykin.
Olen suorastaan ylpeä Sydämessä Sysmä kirjassa olevasta historiasta, sillä olen päässyt meidän suvun päämiehien kanssa sanaan historian kirjaan! Ticcanderin isä ja poika, meidän suvun alku ja juuri... ainakin siitä asti on sukututkimus ja kirjamme tehty, he olivat suuria sysmäläisiä pappismiehiä 1700 luvulla ja heistä on paljon kirjassa kirjoitettu... ja sitten yhdellä sivulla on kuva MINUSTA ja RIITTA UOSUKAISESTA! Siinä sitä on kotimaisuutta kerrakseen, historian havinaa! Tosin kuvassa päähenkilä on tuo Uosukaisen Riitta, minä siellä sitten taustalla naama mutrussa aurinkolasit päässä tihrustan tapahtumia ;-) mutta aika moni minut on sieltä kuvasta tunnistanut! Tästä kirjasta edesmennyt kummitätini, sukututkimuksemme tekijä kääntyy haudassaa ja nauraa iloisesti, että me olemme tuossa historian kirjassa!

Pinossa on myös mieskirjailija, laulaja, ystävä Joel Hallikaisen "Uskomato rukoilija" hyvä ja  koskettava kirja sekin, luettu jo pariin kertaan.

Pinossa on myös nuorena edesmenneen nuoren miehen pöytälaatikkorunoutta,  Erittäin koskettava ja kotimainen kirja...

tälläistä kotimaisuutta minun illassani tänään :)