Minut valtaa joskus sellainen fiilis, että voisi tuottaa iloa jollekin toiselle, kun itse kykenee vielä käsitöitä tekemään, niin se rakkaudella ja ajatuksella tehty käsityö on se ilonlähde jota voi jakaa lahjoituksena ilahduttamaan jotain toista. Lapset ja sairaat lapset ovat tärkeitä ja heidän ja vanhempiensa ilahduttaminen on minulle tärkeä juttu. Nyt kolahti tuo Marikan tarina. Olen jo pitempään seurannut Marikan elämää äitinsä pitämän blogin kautta, sitten kun Marika oli julkkiksena telkussa, aattelin että kyllähän minusta ja ystävistäni on Marikaa ilahduttamaan! Näin sitten lähti pari palloa pyörimään ja Marikan ilahduttajia innostui kanssan kimppaan. Marikalle alettiin lähetellä postikortteja, postcrossingkamujani ei tarvinnut paljon yllyttää. Ja kangaskavereitani ei tarvinnut paljon yllyttää peittokankaita kasaamaan. Kangaskaverit on 10 vuotta sitten perustamani nettiryhmä missä on toistakymmentä tilkkunaista pitkin suomea.

Kangaskaverit lähettivät minulle kangastilkkuja, muutaman blokin ja minä kasasin niistä tosi simppelin torkkupeiton, päällinen on vain 20 x 20cm paloista kiireessä kasattu, kissoja ja iloisia värejä, paljon punaista mikä tuo energiaa ja voimaa! Tausta on punainen fleece, lämmin ja pehmeä. peiton koko on 110 X 140cm ja näyttää oikein passelilta Marikalle. En halunnut liian isoa peittoa tehdä, jotta se olisi näppärän kokoinen käytössä, tarkoitettu torkkupeitoksi päikkäreille ja pyörätuoliin lämmikkeeksi. Postitonttu sitten polki tuon peittopaketin perille ja joulupukki sen Marikalle jouluna ojensi.

Marikan blogissa on postaus tästä peitosta ja siitä voimme päätellä, että tämä ilahdutus on täydellisesti onnistunut! Kiitos osallistuneille Kangaskavereilleni! Tämä oli kiva juttu 10 vuotisen taipaleemme kunniaksi ja tänä tulevana juhlavuotena 2012 keksimme varmasti muutakin ilahdutusta jonnekin!

 

Aiemmin Kangaskaverit ovat lähteneet mukaan myös moniin tempauksiini, yksi niistä on se Mäkkäri. Kun teimme McDonals taloille kolme peittoa ja tyynyt. tuosta linkistä pääset lukemaan postauksen Mäkkäri-peitoista.  Mäkkärin talothan ovat Lastenklinikan sairaiden lasten vanehmmille tarkoitettuja "koteja" , kun lapsi on sairaalassa, vanhemmat voivat olla asumassa lähellä. Siellä on keltainen, sininen ja vihreä talo ja teimme niihin kaikkiin väreihin sopivat tilkkupeitot ja isot tyynyt.

Ja TEHOPEITOT ovat yksi tempaus jota olen touhunnut reippaan 10 vuotta Keski-Suomen Keskussariaalan vastasyntyneiden teho-osastolle, sinne on viety pieniä tehopeittoja ihan hirveesti, laskut ovat menneet sekaisin, jossain vaiheessa laskin niitä pieniä tilkkupeittoja 5000 asti, mutta sen jälkeen meni laskut sekaisin ja peittoja on reilussa 10 vuodessa viety enemmän. Viimeksi olen toimittanut siskoni viemänä tehopeittoja joulukuun alussa kun sukuumme syntyi uusi jäsen ja tuo vastasyntyneiden teho-osasto oli taas lähellä mieltäni. Nyt en ole aikoihin enää ehtinyt opiskelukiireiltä tehdä itse näitä tehopeittoja, mutta Jyväskylän kangaskaupan kanssa on diili ja peitontekijät vievät peitot sinne ja minä toimitan jokaisen peiton sairaalaan! Kiitos tässä kaikille TEHOPEITON tekijöille joita on ympäri keski-suomen! KIITOS! Tämä jatkuu niin kauan kuin peittoja tulee. Ensimmäiset vuodet sinne vietiin niin paljon peittoja että aina siellä sairaalassa oli varastoa. mutta muutama vuosi sitten sanouduin irti tuosta vastuusta, etten ota vastuulle jatkuvaa peittojen saatavuutta, mutta toimitan kun peittoja tulee, tosi hyvin niitä on kyllä vielä tullutkin, ettei pitkiä taukoja ole sairaala ollut ilman lahjoituspeittoja. Nyt niitä vietiin joulukuun alussa kolme  isoa muovikassillista!

Nykyisin näitä sairaaloiden vastasyntyneille tarkoitettuja peittokampanjoita on jo paljon muuallakin, tämä minun alulle laittama juttu oli ensimmäinen ja meidän peitot ovat TEHOPEITTOJA, eivät Nuppupeittoja, se on oma juttunsa. Minun kautta menee peitot vain Jyväskylään Keski-Suomen Keskussairaalaan, ei muualle.

 

Toivottavasti näillä ja muutamilla muilla tempauksillani on saatu välitettyä hymyä ja hyvää mieltä, pientä iloa arkeen!

Itsekin sain iloa ja välittämistä joulupostissa, teen siitä eri postauksen kun saan kameran ladattua ja lahjanu kuvattua ;*)