Tein tänään ystävättärelleni tilauksesta  puolukkaisen hytelökakun jonka hän vie aamulla työpaikalleen... enkä hoksannut ottaa kakusta kuvaa, noh ei se kummoiselta näyttäskään kun ei sitä  voinut vielä ottaa pois irtopohjavuokastaan.... mutta maistoin kakun hyytelöä ja se maistui tosi hyvältä, tälläinen kakku pitää tehdä pian  omaankin suuhun!

Pohja 20 kpl Dominokeksejä jauhettuna tehosekoittimessa, puolisulaa voita noin 80g.

Hyytelö:

1 purkki sunnuntai vanilja-tuorejuustoa
1 purkki vanilja-rahkaa
1 purkki flora vispiä vispattuna
1 purkki valmista kinuskikastiketta
puolukoita reilusti paljon, en punninnut, mutta oisko ollut ainakin puoli litraa.
4 liivatelehteä

hyytelön ainekset lisätään kermavaahtoon, puolukoita pitää vähän haarukalla muussata, ettei kaikki jää kokonaisiksi.
Hyytelö laitetaan pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jääkaappiin hyytymään,  kunnes se on hyytynyt jämäkäksi, voi laittaa puolukkapinnoituksen:

Kiehauta vähässä vedessä puolukoita, että ne rikkoontuvat, kaada siivilän läpi, jotta kuoret erottuvat pois. Oiskohan puolukoita ollut noin 3-4 dl.
Lisää maun mukaan sokeria, saa olla vähän kirpakkaa. Lisää 3  liivatelehteä ja kaada jämähtäneen hyytelön päälle. Pidä jaakaapissa yön yli tai ainakin useampi tunti, jotta kiille kunnolla hyytyy.

Teempäs tätä vaikka ystävänpäiväksi itsellekin että pääsen maistamaan, sen verran hyvää tuo hyytelö oli siinä vaiheessa kun kuppia nuolin :)