sunnuntai, 10. helmikuu 2008
Puolukkainen Hyytelökakkua
Pohja 20 kpl Dominokeksejä jauhettuna tehosekoittimessa, puolisulaa voita noin 80g.
Hyytelö:
1 purkki sunnuntai vanilja-tuorejuustoa
1 purkki vanilja-rahkaa
1 purkki flora vispiä vispattuna
1 purkki valmista kinuskikastiketta
puolukoita reilusti paljon, en punninnut, mutta oisko ollut ainakin puoli litraa.
4 liivatelehteä
hyytelön ainekset lisätään kermavaahtoon, puolukoita pitää vähän haarukalla muussata, ettei kaikki jää kokonaisiksi.
Hyytelö laitetaan pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jääkaappiin hyytymään, kunnes se on hyytynyt jämäkäksi, voi laittaa puolukkapinnoituksen:
Kiehauta vähässä vedessä puolukoita, että ne rikkoontuvat, kaada siivilän läpi, jotta kuoret erottuvat pois. Oiskohan puolukoita ollut noin 3-4 dl.
Lisää maun mukaan sokeria, saa olla vähän kirpakkaa. Lisää 3 liivatelehteä ja kaada jämähtäneen hyytelön päälle. Pidä jaakaapissa yön yli tai ainakin useampi tunti, jotta kiille kunnolla hyytyy.
Teempäs tätä vaikka ystävänpäiväksi itsellekin että pääsen maistamaan, sen verran hyvää tuo hyytelö oli siinä vaiheessa kun kuppia nuolin :)