Tänään tympi niin, että päätin sit leipoa pitkästä aikaa kakun. Noora tuli vapuksi kotiin niin vähän sen kunniaksi, vähän omien viettämättä jääneiden synttäreiden, vähän vapun ja vähän kevään ja vähän henkiin jäämisen kunniaksi. Talven Hesan reissulta ostin tuollaiset pienet silikoniset auringonkukka kakkuvuuat, jotka ovat jääneet ihan kokeilematta... mielessä on pyörinyt tälläinen auringonkukkakakku.... idea ei vaan kääntynyt valmiiksi hienoksi kakuksi niin näppärästi kuin kuvittelin.

Taikina  (gluteeniton) jäi vuokaan kiinni, auringonkukan sakarat meni mönkään... taikina kuohui yli pitkin uunia....
En tiiä miten noissa pienissä vuokissa pitäis oikeesti tehdä, voitelin ja korppujauhotin mutta kiinni jäi, liekö vika taikinassa...

Alempi pohja on sellaisella torrtuvuokalla paistettu ja sekin jäi vuokaan kiinni kuin täi tervaan :(
joten kakusta tuli sit ihan erilainen kuin piti, koska kaikki pohjat piti vuorata piiloon...

1514154.jpg

Miksi kakkutaikina kuohuu uunissa? Vika tekotavassa vai munissa vai missä???

1514153.jpg

Keltaisen auringonkukan päällinen on marsipaania joka ei ollenkaan muotoutunut auringonkukan muotoon, sakarat ovat niin pienet, ettei muoto säilynyt kun laitoin marsipaania päälle... tein sitten vuokan pohjassa pelkällä marsipaanillä tuollaisen päällisen viellä lisäksi tuon ensimmäisen kakkukukan päälle, nyt siinä on sitten marsipaaia liiankin paksusta....

Sulatin kerman kanssa salmiakkisuklaata, sitä on ison pohjan päällä ja pienen kukkakakun välissä. Sekä myös valkoinen täyte:
Sunnuntai sitruuna tuorejuusto
partaäijän jogurttia
lime valkosuklaa
Flora vispiä
vaniljasokeria

Tätä täytettä laitoin sitten pienen kukkakakun väliin sekä ison pohjan päälle valkoisena pursotuksena.  Reunat oli tarkoitus jättää paljaaksi, mutta olivat niin rumasti rikki, joten värjäsin täytettä vihreäksi ja pursotin reunaankin... Mutta pursotuksesta tuli ruma :( Auringonkukan keskellä on salmiakki strösseleitä.

Kakku maistui kyllä hyvälle ja pirtsakalle, salmiakkisuklaa sitruuna täytteen kanssa on hyvä makuyhdistelmä!!!