keskiviikko, 30. huhtikuu 2008
WappuKakku
Taikina (gluteeniton) jäi vuokaan kiinni, auringonkukan sakarat meni mönkään... taikina kuohui yli pitkin uunia....
En tiiä miten noissa pienissä vuokissa pitäis oikeesti tehdä, voitelin ja korppujauhotin mutta kiinni jäi, liekö vika taikinassa...
Alempi pohja on sellaisella torrtuvuokalla paistettu ja sekin jäi vuokaan kiinni kuin täi tervaan :(
joten kakusta tuli sit ihan erilainen kuin piti, koska kaikki pohjat piti vuorata piiloon...
Miksi kakkutaikina kuohuu uunissa? Vika tekotavassa vai munissa vai missä???
Keltaisen auringonkukan päällinen on marsipaania joka ei ollenkaan muotoutunut auringonkukan muotoon, sakarat ovat niin pienet, ettei muoto säilynyt kun laitoin marsipaania päälle... tein sitten vuokan pohjassa pelkällä marsipaanillä tuollaisen päällisen viellä lisäksi tuon ensimmäisen kakkukukan päälle, nyt siinä on sitten marsipaaia liiankin paksusta....
Sulatin kerman kanssa salmiakkisuklaata, sitä on ison pohjan päällä ja pienen kukkakakun välissä. Sekä myös valkoinen täyte:
Sunnuntai sitruuna tuorejuusto
partaäijän jogurttia
lime valkosuklaa
Flora vispiä
vaniljasokeria
Tätä täytettä laitoin sitten pienen kukkakakun väliin sekä ison pohjan päälle valkoisena pursotuksena. Reunat oli tarkoitus jättää paljaaksi, mutta olivat niin rumasti rikki, joten värjäsin täytettä vihreäksi ja pursotin reunaankin... Mutta pursotuksesta tuli ruma :( Auringonkukan keskellä on salmiakki strösseleitä.
Kakku maistui kyllä hyvälle ja pirtsakalle, salmiakkisuklaa sitruuna täytteen kanssa on hyvä makuyhdistelmä!!!