Viime talvena tein koulussa lasityön siskoni olkkariin. Ensin tein suunnittelusta portfolion, mutta kun se näytti niin hyvältä niin tein sit sulatuskurssilla suunnittelemani työn valmiksi asti. Nyt se on asennettuna paikoilleen siskon perheen olkkarin seinään. Seinässä on alunperinkin ollut tuollainen pieni syvennys ja siellä spotti valo. Ennen syvennyksessä on pidetty koriste-esinettä valon alla... Nyt siihen haluttiin lasi, joka "tasoittaa" syvennyksen seinän tasalle, valo sai jäädä. Seinille on nyt vaihdettu tapetit ja uusi vanha kaunis vitriini ja taulu, ne tuli hyvin värisävyihin tuohon työn vierelle.

Puun valot -- valot puussa, lastenlapset ovat valoja elämän puussa -- puu tulee luontoharrastuksesta, alhaalla olevat marjat marjastusharrastuksesta, lakkoja ja puolukoita... ja tälläinen siitä sitten tuli :)

 

 

Marjat ovat kolmiuloitteisia lasitangosta leikattuja pätkiä jotka ovat sulaneet "palloiksi"... Metalli kiinnikkeitä pitää vielä vähän lyhentää ja mietitään että olisko joku lista sopiva työn ulkoreunoja kiertämään. Työ on tehty tarkasti kaavan mukaan oikean kokoiseksi, mutta kun pohjalasin päällä on eri määrä lasia, niin se on vähän pitkiltä sivuiltaan uunissa kaventunut, joten seinäaukon ja lasin väliin jää pieni rako sivulla. Kokoa työllä on noin 42 X 65cm.