No niin, aikas moni on nyt jättänyt jostain syystä kolmosen tekemättä tai meitä siitä tänne infoamatta ja kuvaa näyttämättä... mutta, mutta...

Eteenpäin on eläväisen mieli ja muut jääkööt perään.... joten nyt on aika ommella NELONEN!

NELONEN ON KÖYNNÖS....

Pohjaksi on otettava jotain erikoisempaa ja karkeampaa materiaalia kuin perinteinen tilkkutyöpuuvillakangas! Juutti, vakosametti, nahka, teddy.... Mikä on sinun valintasi on sinun luovuuttasi!?

Ota pohjakangasta kaitale; leveys ei ole niin tarkkaa kunhan se on jotain noin 8-12 cm. Kaitaleen pituus on jo tehtyjen kolmen aikaisemman osion leveys!

Eli laita lattialle vieretysten tilkkupitsa, yksi neliöistä taiteltu piip**kuvio, sekä viimeksi tehty "haitarikaitale".... siis näin:

 

Tee köynnöskaitaleesta pikkuisen reilu, eli tätä mittaa pidempi, sitä voi sit lyhentää kun kasatessa mitta varmistuu....

 

Köynnöksen ja lehdet voit tehdä miten haluat ja mistä materiaalista haluat... applikoiden, käsin ommellen, kirjomalla... yms yms... käytä tässä luovuuttasi!!!

KUKAT: köynnöksen lomaan pitää tehdä kukkia JOSTAIN MUUSTA MATERIAALISTA KUIN KANKAASTA!

-nyt voit tonkia roskista, kierrätystä, tuunata... nappilaatikkoa, korulaatikkoa... oisko keittiössä jotain sopivaa,... viinipullonkorkkia yms, mistä tulisi ihania kukkia???!!!! Siellä voi olla useampia erilaisiakin kukkia!

 

Tee kukka-lehti-köynnös koko kaitaleen pituudelle. Sitä voi myös myöhemmin koristella lisää, lisätä kukkia ja lehtiäkin.

HUOM: Nyt tuli mieleen, että jos joku kasaakin työnsä toisinpäin kuin mitä minun ideani on, niin silloin tuo KÖYNNÖSKAITALE PITÄISI OLLA PIDEMPI...

JOTEN: Jätä kaitaleen päät sillalailla että sitä vai tarvittaessa myös jatkaa... elä tee lehteä ja kukkaa aivan päähän! Kaitaleen päähän voi ommella lisää pohjamateriaalia ja jatkaa köynnöstä jos kasatessa kaitaleen pitäisikin riittää koko työn korkeudelle... eikä vain tähän osaan mihin minä sitä nyt ajattelen :) Sekavasti sanottu, mutta lukekaa ja miettikää niin hoksaatte mitä ajan takaa!

Jos kaitaleesta jää kivat reunat, kuten mulla tuosta jutuista jäi, niin elä tasaa niitä pois, vaan hyödynnetään reunatkin kasatessa koristeena :)

 

Rispaantuvan pohjamateriaalin reunaan kannattaa ommella siksakki tai saumuriommel, jotta se ei liian kapeaksi pääse purkaantumaan... minä ompelin ensin siksakin tuohon juutin reunaan....

 

LUOVUUDEN ILOA JA TEKEMISEN RIEMUA!!!

 

EDIT; tässä on Aunen nelonen, kaunis kukkaköynnös!