1172165.jpg

1172162.jpg

Kakkukuvien myötä toivottelen kaikille blogiystävilleni hyvää vuoden vaihdetta!

Eilen ilta innostuin pitkästä aikaa tekemään hyytelökakkuja kun muutamassa blogissa törmäsin glögikakun ohjeeseen. Sovelsin ohjeita oman pääni mukaan ja tein kolme kakkua. Kahteen väkersin koristeita marsipaanista jota ensin värjäsin jouluisemmaksi. Vaaleanpunaisesta tuli hyvin tummanpunaista ja keltaisesta vihreää. Kukat koettavat matkia joulutähtiä, vaikka nuo eivät ole läheskään niin hienoja kuin monessa muussa blogisa olen taitavien tekijöiden kukkia nähnyt. Kyllä tuo marsipaanikoristeiden teko on oma lajinsa ja vaatiin paljon harjoitusta!

Kakun pohja on digestivekeksiä ja piparia, sekä voita

Väli on Rommi-rusina-rahkaa,  tavallista rahkaa, vanilja tuorejuustoa,  kermavaahtoa, glögiä ja piparkakkumaustetta ja hyydytetty liivatteella.

Punainen kiille päällä on glögiä ja liivatetta, koristeet marsipaania.

Ylempään kakkuun tuli vähän liian ohuelti punaista glögikiillettä, jolloin vaalea kuultaa läpi... alemmassa kakussa on tummempi kiille (ilmeisesti vähän voimakkaampi maultaankin) ja sitä on paksummalti.

Kolmas kakku oli sellainen kotomalli, kun ei ollut enää irtopohjavuokaa niin tein sen lasiseen uunivuokaa ja kiille ei sit mahtunutkaan siihen enää, nyt kiillettä lusikoidaan sitten erikseen kakkupalan päälle, mutta oikein hyvältä se maistui ja välttää  meille hyvin! Liivatettakaan ei tämän kylän kaupoissa ollut, joten sunnuntai-iltana yhdeksän jälkeen onneksi sitä sain lainaan naapurista :)

Eikä me tietysti kolmea kakkua itse syödä, vaan yksi päätyi ystävättärelle synttärilahjaksi, toinen vaatekauppiaalle viimeisen kauppapäivän kunniaksi :)