Nyt on aika ommella luovan-mysteerin 2. vaihe!

Muutamilta linkit puuttuu vielä ekan vaiheen kuviin, mutta lienee nekin ilmaantuu aikanaan ja jos ette saa kuvia linkitettyä, ottakaa yhteyttä, kuvat voidaan laittaa vaikka tänne mun blogiin.

 

Nyt pitää olla leikattuna siis 3. erilaista satsia NELIÖITÄ, joka satsissa on toista väriä 3 neliötä ja toista 6 neliötä!

 

Ja näin ommellaan:

 

Sitä väriä mitä on 3 neliötä, niin siitä tulee tuo alimmainen, jonka päälle taitetaan kaksi toisen väristä neliötä. Taita neliö nurja puoli sisällepäin ja aseta se nuppineuloilla alimman neliön kulmaan siten, että taitereuna tulee keskelle neliötä kulmasta kulmaan!

Ja toinen samanlainen neliö siihen viereen vastakkain, jotta taitereunat menevät neliön keskellä vieretysten kulmasta kulmaan!

 

eli näin:

Ompele neliöt kiinni pohjaneliön reunaan, ompele niin läheltä reunaa kun hyvin voit, jotta tämä apuommel jää myöhemmin piiloon saumanvaraan, kun näitä neliöitä yhdistetään keskenään.

 

Taita taitereunat näin, laita nuppineulalla ne kiinni:

Pohjaneliö siis jää näkyviin tuolta taiteen alta!

 

Kun taitereuna on taitettu ja nuppineulalla kiinnitetty aukipysyäkseen, sitten se tikataan koneella!

Jos koneestasi löytyy joku kaunis kuvio-ommel, KÄYTÄ SITÄ!

Nyt on hyvä tilaisuus OPETELLA KÄYTTÄMÄÄN KUVIO-OMMELTA,  jos et ole niiden käytössä mestari!

Mutta jos koneesi ei tee kuvioita, ompele nuo taitteet suoralla ompeleella. ÄLÄ OMPELE KÄSIN, SILLÄ OMPELEEN TULEE NÄKYÄ OSANA KORISTUSTA. MYÖHEMMIN NÄITÄ VOI KORISTELLA LISÄÄ!

 

ja sinulla pitää olla näitä satseja kolme, jokainen erilaisista kangasyhdistelmistä!

 

YHDESSÄ SATSISSA TUO ALIN NELIÖ PITÄÄ OLLA INHOKKIKANGASTA!

 

sori ettei mulla ole vielä kuvia kaikista 3 satsista, en ole ehtinyt tehdä, mutta laitoin ohjeen että voitte vkl aikana jo ommella... ehdin koneelle paremmin ensi viikolla ja sitten lisää kuvia!

 

Taittelun ja ompelun iloa 2. vaiheeseen!