Kulttuuri on käyty ja kirjakyläpäivät nähty. Selvisin yhdellä 3 euron kirjalla, ostin Outi Pakkasen dekkarin Musta Aurinko, muistelen etten olisi sitä lukenut....  Jotenkin ei nyt pistänyt silmään ostettavia kirjoja, tai sitten olin niin omissa ajatuksissa etten osannut etsiäkään mitään järkevää luettavaa. Suvisoiton musiikilliset annit jäi multa kokematta, lukuunottamatta paikallista bändiä joka soitti eilen rantaterassilla suomi-rokkia, sitä kuunneltiin naapurin tätin kanssa yhden siiderin verran...

Kävin kirjakaupalla kuuntelemassa sen Timo Airaksisen esitelmän. Hyvä tyyppi (häiritsi hänen tummat lasit, ettei silmiä näkynyt) ja mielenkiintoinen aihe, onnellisuuden tavoittelu yms... mitä on onnellisuus, onni, onnen tunteet - niitä ei pidä sekoittaa toisiinsa. Mitä on tuskan minimoiminen, kivun kärsiminen yms... mitä elämä on kun aina odottaa jotain?!  Miten huijaamme itseämme ajattelemalla, että "se mikä ei tapa, se vahvistaa" ja niin että "kärsi, kärsi, saat kirkkaamman kruunun"... tuskan määrä ei takaa eikä lisää tulevaa onnea, ne ovat ihan erillisiä asioita, eikä tuskattomuuskaan takaa onnea, onnen tunteita voi silti kokea vaikka elämä on tuskaisaa jne....  Miten saavuttaisimme mielenrauhan mikä vaatii mielentilan mistä ei halua pois eikä kaipaa sinne mitään... se onkin jo vaikeampi juttu!?

Itsekin painin tämän ongelman kanssa, miten saavutan mielenrauhan, etten odota, toivo, haaveile mistään, vaan osaisin olla tyytyväinen siihen mitä on just tässä ja nyt... miten sitä mieli kaipaakin aina rakkautta, läheisyyttä, rahaa, asuntoa, autoa - asioiden kunnossa olemista yms...  vaikeita asioita ja osata elää tilassa missä ei kaipaa eikä halua mitään!

Voisin lukea pari Airaksisen kirjaakin nyt, muutamasta lehtikasastani löytyneestä lehdestä jo luin hänen haastattelut... mielenkiintoisia ajatuksia!