Niin oli tällä viikolla odottamani puutyökurssi. Kurssivalmistelut alkoivat käymällä rämähtäneen ladon raunoilla etsimässä vanhaa seinälautaa ja löytyihän sitä. Laudat oli sen verran mutaisia ja likaisia, että pesin ne juuriharjalla ja letkusuihkulla ja kuivatin mattotelineellä ohikulkijoiden iloksi :) ja näin ollen mulla oli kurssille mennessä auton peräkosla ladon seinää täynnä.

Ja kun puutyöt aloitetaan nollasta, on siinä monta kohtaa opittava ennenkuin ne kehysten jiirikulmat ovat työn alla... joten alkuun päästii sahaamalla jokaiselle puolen metrin pätkä raakalankkua mihin teknologiaa sovellettiin ja työtapoja opeteltiin.

Sitä lankun pätkää kun aikansa sirkkelöi, höyläsi, katkoi ja halkoi, ajeli vannesahalla, kokeili reunahiomakonetta ja Lamelloa liitokseen (siihen rakastuin) ja pylväsporakonetta ja japanin sahaa, niin tälläinen siitä puolesta metristä sitten tuli.... ja tähän sai harkoiteltua tosi monta työvaihetta.

Pintakäsittelynä on servetti lakattu ilman pohjamaalausta, kun halusin nuo puunkuviot näkyviin servetin alta....

Aiemmin olen tehnyt vastaavia serlarullantelineitä, mutta vain koristelu on ollut mun juttu ja special-puuseppäni on tehnyt tuon puuosuuden :)

 

Ja kun tämä harjoitustyö oli saatu valmiiksi, niin sitten pääsin tositoimiin sen vanhan ladon seinän kanssa :)

ja sain aikaiseksi kaksi erimallista kehystystä.

Tähän alustaan tulee vielä keramiikkaa, joten tämä on täysin kesken, mutta näytän kummiskii kun tää on mun mielestä niin ihana!

Reunan yksityiskohta josta erityisesti tykkään. Ja kehyksessä ei missään näy sahattua pintaa :)

Tässä toisessa kehyksessä on leveät reunalaudat ja komeat jiirikulmat.

Jäipäs hassusti tuo lappu tuonne keskelle näkyviin kun nostin kehyksen kuvausta varten pystyyn :)))

Ulkoreunaa kiertää pystyrima, ettei tässäkään kehyksessä ole sahattua vaaleaa pintaa näkyvillä.

Tähän ei ole vielä selvää suunnitelmaa mitä kehyksen sisälle tulee, ehkä lasityö...

 

Puutyökurssilla oli kyllä kivaa ja innostavaa, kuten useimmilla kursseilla. Harmi kun puun työstäminen tarvitsee monenmoisia koneita ja sahoja ja peliä ja vehkeitä, ettei sitä(kään) voi oikein tehdä ilman paikkaa ja koneistusta.