Minä se valitin tästä asumuksesta siihen malliin topakasti, että eilen sain jo uuden muotoillun tyynyn sen littaisen ja höttöisen mitään sanomattoman tilalle... Tänään pääsimme kämppiksen kanssa muuttamaan tähän päärakennuksen yläkertaan hyvää huoneeseen. Pari muuta kurssikaveria tuolla huvilassa saivat tänään uudet patjat ja tyynyt... ensin sanoi fysioterapeutti että meidän pitää valittaa SOL:lle joka vastaa petivaatteista ja siivouksesta,silloin minä sain suuni auki ja suorat sanat, että ei todellakaan ole meidän asiakkaiden asia valittaa sinne vaan henkilökunnan asia ja heidän on vastattava että meillä on asianmukaiset asumisolot täällä... kohta kannettii patjoja sisälle ja alkoi tapahtua :) Toinen asia mistä avasin suuni oli vaatteiden kuivaus... aamulle meidät vietiin sakeassa lumisateessa lumiseen metsään sauvakävelemään, sinänsä sauvakävely ihan ok-juttu, monet eivät olleet koskaan sauvakävelysauvoja nähneetkään (ihme!)  mutta tuollaisessa huonossa maastossa missä oli jäätyneen maan päällä 15 senttiä uutta kunta, ei sauvalenkki ollut oikein ajateltu juttu selkävaivaisille, enemmän siinä jäpittämisessä ja pystyssä pysymisessä tuli lihakset jumiin... noh, reissusta kotio palattiin ja ulkovaatteet olivat läpimärät lumisateesta, alimmat vaatteet läpimärät hiestä, eikä tässä kuntoutuslaitoksessa ole mitään paikkaa mihin märät vaatteet voisi viedä kuivamaan!!! Respan täti katsoi mua ihan oudosti, kun kysyin jotain kuivaushuonetta mihin voisi vaatteet viedä, fysioterapeutti katsoi vielä oudommin ja sanoi että vie uimahallin kaappiin, siihen pieneen 25cm leveään mihin vaatteet jätetään kun mennään uimaan... silloin mun suuni aukesi ja nyt on siellä uimahallin pukukopin nurkassa metallinen vaateteline jossa on paljon henkareita :))) Minusta on ihan ällistyttävää ettei tälläisessä laitoksessa ole perusjutut mietittynä kuntoon! Sänkyt ja tyynyt nyt on kaikille tärkeät, kotiin tulleessa mainoksessakin sanotaan, että nukut hyvin muhkeissa sängyissämme ja sitten petissä on sellainen vanha linttaan maattu ohut superlonipatja... Ja kuitenkin täällä on kaikki asukkaat kuntoutuksessa ja jostain kohdin sairaita! Paljon iäkkäitä sotaveteraaneja ja neurologisen kuntoutuksen potilaita,  pyörätuolipotilaita ja meitä selkävaivaisia.... ja petit on mitä sattuu ja siinä pitäis kaksi viikkoa maata, jossei ole kipeä tänne tullessa on taatusti täältä lähtiessä. Kaksi yötä valvoin tuolla hienossa Jugend-huvilassa kun oven päällä paloi se kirkkaanvihreä hätäpoistumisvalo, ilmastointi huusi koko ajan kovalla metelillä täysillä, muutenkin huoneessa veti ikkunoista niin että verhot hulmusi, vanha lattia oli jääkylmä, vessan patteri oli jää kylmä ja siihen olis pitänyt mennä suihkuun kylmään pieneen vessaan... ja sitten kun näistä ääneen sanotaan, henkilökunta oli ihan äimänä että täällä aletaan valittamaan!

Nyt on sitten muu porukka meille jotenkin nyreissään tietysti, että "jotkut saa erityiskohtelun" kun kämppiksen kanssa päästiin mun valituksen ansiosta muuttamaan hyvään huoneeseen... totesin siihen, että kyllä aikuisen ihmisen on itse suunsa avattava jos ei ole tyytyväinen, itse vaadittava siihen muutosta... muuten ei tässä maailmassa pärjää...  huomenna lähtee paljon porukkaa pois, pyytäisivät muuttoa tähän päärakennukseen kun huoneita vapautuu, mutta kun ovat hiljaa ja "tyytyväisiä" tuohon huvilaan, eikai kukaan heille täältä ehdota muuttoa kun eivät sitä itse kysele... joten, minä annan vastuun heille, enkä ala heidän muuttoaan vaatimaan ja organisoimaan :)

Itse menen aamu-uinnille tyytyväisenä tästä kylpytakki päällä alakertaan, nautin kun ei tarvitse kävellä tuota 500 metrin matkaa lumituiskussa kun tuuli ujeltaa järveltä päin ja meinaa viedä pipon päästä!

Tänään kaaduin tuossa alamäessä sinne huvilalle mennessä... aurattu tie ja jään päällä karkeaa isoa sepeliä, se luisti kengän alla vaikka vaelluskengillä varovasti koetin alamäessä mennä,  se oli yks hujaus kun olin persiilläni ja käsi jäi alle ja housun persus särkyi kun sepeli repi sen rikki.... että ei kovin tervellinen kulkureitti selkävaivaiselle!