Kortteja olen väkertänyt, serveteistä keväisiä tulppaanikortteja 5kpl. Yhden nauhakortin ja 22 kangaskortin pohjaan silittänyt liimaharson ja pohjakankaan.

Monissa blogeissa on kauniita kortteja, mutta miten minä alan kyllästyä siihen kun ihmiset tekevät kaikki korttinsa ihan saman kaavan mukaan... toistavat itseään ja muutamaa ideaa vähän liikaakin. Leimakuvia on nyt niin hirveesti, että monet sit jämähtää niihin... tekevät kortit valmiiden ohjeiden ja mallien mukaan, ilman mitään omaa luovaa suunittelua... ATC-kortit on erijuttu, niissä monella on kivoja ideoita eikä ne näytä kaikki samanlaisilta.

Miten siis itse keksisi jotain omaperäistä ja uutta ideaa kortteihin???
EI niin helppo homma!

Enkä mä tykkää siitähään, että pitäis tilata ihan hirveesti kalliita välineitä ja leikkureita, stansseja, leimoja, tarroja yms yms yms... Monet tilaavat jatkuvasti pitkin maailmaa satojen eurojen arvoisia välineitä, materiaaleista puhumattakaan! Joten välineurheilua se on nykyään tämä kortintekokin!
Ja itse kun pidän täällä maalla korttikurssia (seuraava on 1.3.) niin en voi olettaa että kurssilaisilla olis kaikki vempeleet kotona tehdä kortteja, joten ideat pitää olla aika helposti toteutettavia.

Tykkään itse kovasti tuosta servettitekniikasta, niitä ei niin paljon näykään liikenteessä, eikä kaupan. Aika harvassa blogissa olen törmännyt servetistä liimaharson kanssa tehtyihin kortteihin. Silitettävä liimaharso on ainoa fiksu tapa niihin, liimat ja lakat eivät tee siistiä jälkeä, ne käy muihin materiaaleihin Decoube-tekniikalla koristeluun, muttei kartongille kortin tekoon...
Servetit on toisaalta vielä halpojakin!

Mulla on 50 kortin tilaus, pitäis tehdä melko halvoilla materiaaleilla ja sopivan helppotekoisia  mutta kauniita kortteja. En henno ostaa materiaaleja, vaan nuo on tehtävä jo olemassa olevista matskuista, ettei kuse kintuille ihan koko homma...
Tein  kokeeksi saamistani tulppaaniserveteistä 5 korttia, laitan yhden kuvan, näyttävät melko samantyylisiltä kun ovat samasta servetistä kaikki.

1302547.jpg

Tälläinen Fiskarsin kuvioleikkuri mulla on, tämän hankin ennen joulua kun hyödynsin vanhoja postikortteja. Leikkelin niistä palloja joita käytin joulukorteissa. Eka leikkuri "leikkas kiinni" eli jäi jotenkin  jumiin, eikä leikannut toisesta reunastaan. No se oli niin uusi leikkuri vasta korttikurssilla ikäänkuin koekäytössä, joten sain uuden ja tuo palautui tukkuun.
Leikkelin sitten uudella leikkurilla ihan hyvin postikortteja ja muutamia valokuvia.
Tänään aattelin tuota ideaa nauhan ja kuvapallon yhdistämiseen ja kaivoin leikkurin esiin.
Ja NAPS, se jäi jumiin heti ekalla painalluskella :( Perskutarallaa, nyt terä jumittaa niin ettei leikkaa kaunista ympyrää toiselta reunaltaan! Leikkaamani kortti oli normaali postikortti, ilmeisesti sitten liian paksu tuolle leikkurille. Mutta sen tarkoitus on kyllä leikata kortteja ja valokuvia, pitää ihan tarkastaa Fiskarsin sivustolta että mikä on se pahvin grammamäärä mitä ne suosittelee.
Kyllä harmittaa, just kun keksi tuon idean yhdistää palloa tuon nauhan päälle! Tää on niin kiva leikkuri että tykkäisin kovasti tän hyödyntämisestä!
Onkohan muilla ollut ongelmia näiden leikkureiden kanssa???

1302536.jpg

Ja tässä se kortti jossa tuo vanhasta kortista leikattu pallo on nauhan päällä teipillä kiinni.

1302544.jpg