Noora oli tostaista asti Vuokatissa leirikoulussa ja kotiutui tänään. Tein kakun sen kunniaksi että tuli ehjänä takasin kotiin :) Tein elämäni ensimmäisen marsipaanikakun, ikinä en ole tuota materiaalia käsitellyt, mutta nyt kun olen selaillut näitä lukuisia ihania kakkusivustoja niin sormet syyhysi kokeilemaan. mm Ullanunelmissa ja Kaurislapsen blogeissa on aivan ihania marsipaaniluomuksia, näistä siis olen kimmokkeen saanut ja eikun kokeilemaan.

Pohja on normaali sydänkakkupohja, 3 munaa, sokeria ja hermesetasnestettä, gluteenitonta ja ohrakasjauhoa. Pohjasta tuli oikein hyvä ja kuohkea.

Kostutus on Valion 3 hedelmän mehua, välissä säilykepäärynä viipaleita, Piltti hedelmäsosetta ja Valion Flora vispiä.

Päällä Flora Vispiä ja marsipaanilevy. Reunoilla voikreemiä missä apteekin elintarvikeväriä VIHREÄÄ, empä olis voinut kuvitella käyttäväni kakussa jotain noin myrkynvihreää... mutta niimpä käytin :)

Ruusun lehdet eivät olisi näkyneet samanvärisestä päällyksest, joten laitoin niiden alle vihreää koristehyytelöä. Meillä lapsuudessa aina koristeltiin kakkuja tuolla pursotettavalla hyytelöllä, sillä kirjoitettiin ja tehtiin kuvioita kerman päälle :) Siksi ostin sitä nyt kun törmäsin siihen jossai  kaupassa.Vihreää hyytelöä on myös marianne-karkki rakeiden alla... Tälläinen kakku tuli, omasta mielestä oikein hieno :) Murunen osti kauppareissulla mulle tulppaaneja, joten piti vaihtaa sit olkkarin pöydästä joululiina pois ja tilalle pääsiäisliina. Jouluksi tekemäni vihreä sulatuslasi tuikkukynttilä alusta käy hyvin, näyttää vaan hassulta valokuvassa kun siinä on yksi omena-vihreä tuoksukynttilä ja muut tavallisia valkoisia...

457931.jpg

457929.jpg

457934.jpg

Tomusokeri näkyy ruusuissa vielä, ehkä se ajan kanssa siitä häviäisi... en tiedä...? Marsipaanikoristeet pitäis tehdä pari päivää etukäteen että ehtisivät jämähtää ja kuivahtaa, nyt nuo ovat ihan pehmeitä. Kun laittaisi jonkun kuperan päälle kuivamaan, ne olisivat sit kakun päällä kauniimman muotoisia... mutta tämä oli nyt elämäni eka marsipaanikokeilu ja omasta mielestä sain hienoja ruusuja aikaiseksi :)  Tein voikreemiä ohjeen  mukaan, mutta sitä olis voinut olla enemmän, että olisin saanut lopuksi ruusukkeet reunoille, nyt reuna on viimeistelemättä pursotuksen jäljeltä. Moka oli laittaa kakku tuolle auringonkukka tarjottimelle ja tarjotin sitten vielä tupperin kakkukuvun alustaan, se jäi sinne niin tiiviisti etten saanut tarjotinta nostettua pöytään, piti laittaa tuon alustan kanssa, enkä tykkää siitä... mutta eihän tämä nyt mikään juhlapöytä ollutkaan, joten... hieno kokonaisuus!