Tässä kun tulee maattua sohvalla lähes makuuhaavoille, telkkarista tulee katsottua ajankuluksi monenmoista ohjelmaa (mitä ei normaalisti ikinä katsoisi), useat ohjelmat tulee nähtyä kolmeen kertaan.... Oiskohan tuo ollut JIM-kanavalla, sellainen ohjelma missä viisi naista kilpaili ruokakutsujen järjestämisestä. Eli he kutsuivat toiset kotiinsa, tekivat ruuat, kattoivat pöydät, keksivät ohjelman jne, toiset sitten arvostelivat ja antoivat pisteitä ja paras voitti ison rahasumman... noh, yhdessä  jaksossa yksi nainen teki alkuruuaksi täytettyjä herkkusieniä ja aattelin heti että noista määkin tykkään ja noita pitää kokeilla!

Eilen sitten ahisti tämä yksinäinen kotoelämä niin kovasti, että päätimme sairaan lonkkaleikatun ystävättäreni kanssa tehdä yhdessä ruokaa, tarjoilla sitä kolmannellekin ystävälle joka meitä molempia on auttanut. Ongelma oli kauppaan asti pääsy, sillä kumpikaan emme oikein ole kaupassa käynti ja kassinkanto kunnossa, hän vielä minua vähemmän kyynärsauvoineen... Mun piti vielä käydä terveyskeskuksessa hakemassa resepti ja apteekista lääkkeet, joten kävelylenkki tälle kunnolle oli ihan liian pitkä. Noh, eikun kyselemään kyytiapua, kolmas soitto auttoi ja ystävä minua kuskasi. Näin siis sain kaupassa käytyö ja  ruuan laitettua ja syötä ja olipas tosi tosi hyvää kaikkien meidän kolmen naisen mielestä!

Täytetyt herkkusienet telkkarin tapaan:

Isoja tuoreita jumbo-herkkusieniä, ota niistä kanta pois ja lado sienet kupeiksi uunivuokaan.

Täyte sekoitetaan tehosekoittimessa paksuksi tahnaksi:

voita
valkosipulia (reilusti monta kynttä)
nippu persiljaa
juustoraastetta
kananmunan keltuainen
suolaa

Täytä sienikupit täytteellä, päälle vielä kokkare juustoraastetta ja paista noin 20-25e minuuttia uunissa 175-200 asteessa. Täyte sulaa ja juusto hiukan ruskistuu. Sienet kypsyvät ja vähän lössähtävät.

Lisukkeksi vaikka uusia perunoita (minäkin söin yhden, vaikken yleensä perunoita syö)
Rukolasalaattia jossa Fetajuustoa aurinkokuivattujen tomaattien ja öljyn kera. Sysmäläistä hyvää tuoretta ruisleipää ja voita. Eikun herkuttelemaan!

Jälkkäriksi oli pakastemarjoja ja vaniljakastiketta! Tosi herkullinen lounas! Viisi päivää olinkin syönyt samaa lihamureketta ja keitettyjä porkkanoita, joten tämä lounas maistui erittäin hyvin!