torstai, 17. huhtikuu 2008
Täytetyt herkkusienet
Eilen sitten ahisti tämä yksinäinen kotoelämä niin kovasti, että päätimme sairaan lonkkaleikatun ystävättäreni kanssa tehdä yhdessä ruokaa, tarjoilla sitä kolmannellekin ystävälle joka meitä molempia on auttanut. Ongelma oli kauppaan asti pääsy, sillä kumpikaan emme oikein ole kaupassa käynti ja kassinkanto kunnossa, hän vielä minua vähemmän kyynärsauvoineen... Mun piti vielä käydä terveyskeskuksessa hakemassa resepti ja apteekista lääkkeet, joten kävelylenkki tälle kunnolle oli ihan liian pitkä. Noh, eikun kyselemään kyytiapua, kolmas soitto auttoi ja ystävä minua kuskasi. Näin siis sain kaupassa käytyö ja ruuan laitettua ja syötä ja olipas tosi tosi hyvää kaikkien meidän kolmen naisen mielestä!
Täytetyt herkkusienet telkkarin tapaan:
Isoja tuoreita jumbo-herkkusieniä, ota niistä kanta pois ja lado sienet kupeiksi uunivuokaan.
Täyte sekoitetaan tehosekoittimessa paksuksi tahnaksi:
voita
valkosipulia (reilusti monta kynttä)
nippu persiljaa
juustoraastetta
kananmunan keltuainen
suolaa
Täytä sienikupit täytteellä, päälle vielä kokkare juustoraastetta ja paista noin 20-25e minuuttia uunissa 175-200 asteessa. Täyte sulaa ja juusto hiukan ruskistuu. Sienet kypsyvät ja vähän lössähtävät.
Lisukkeksi vaikka uusia perunoita (minäkin söin yhden, vaikken yleensä perunoita syö)
Rukolasalaattia jossa Fetajuustoa aurinkokuivattujen tomaattien ja öljyn kera. Sysmäläistä hyvää tuoretta ruisleipää ja voita. Eikun herkuttelemaan!
Jälkkäriksi oli pakastemarjoja ja vaniljakastiketta! Tosi herkullinen lounas! Viisi päivää olinkin syönyt samaa lihamureketta ja keitettyjä porkkanoita, joten tämä lounas maistui erittäin hyvin!