Olin menneen viikon Kankaanpään Opistolla lähiopetuksessa, taltuttamassa parkkinahkaa. Tuo materiaali on mulle ihan vieras, jotain olen joskus nahasta ommellut, mutta  lähinnä vanhoista nahkatakeista jotain tuunannut...

Parkkinahan kanssa on omat työkalunsa ja kikkansa, monenmoiset työtavat ja systeemit. Mutta niin vain siihen sain väriä ja kuviota, niittiä ja nepparia, ommelta ja saumaa....

Lopputuloksena oli tälläinen työessu, missä on kolmiulotteinen tasku kännykälle, litteä iso tasku muulle tarpeelliselle, pieni tasku + lenkki saksille ja lasiveitselle, klipsu avaimille. Takana on kuminauhaa ja neppari, jotta se istuu hyvin vyötäröllä ja on helppo kiinnittää.

(toimittajan huom, Ompas väsynyt ilme, koulupäivät kestivät 8-20.30!)

 

Tässä lähikuvaa missä näkyy vähän tarkemmin kuviota ja väriä

Punaisessa kännytaskussa on kohokuviointilevyllä painettu pieniä ötökäitä, jotka eivät tässä kuvassa näy. Sekä värjäys on tasaisempaa ja voimakkaampaa. Isossa taskussa on punsselilla painettu kukkia ja värjätty trasselilla epätasaiseksi. Oikean reunan kukka on kohokuviota, nostettu ja madallettu, siveltimellä maalattu.

Tosi mielenkiintoinen materiaali joka jäi kytemään... varsinkin nahan batiikkivärjäys venhäjauhovellillä... sitä on testailtava :)

 

 

Essu on tehty naudasta, tein myös pienen kukkaron joka on sikaa, mutta vähän kesken vielä nyörityksen osalta, joten laitan kuvan sit kun  on valmis.