Tämmöinen perhonen meiltä kohta liihottaa Helsinkiin yhden mummon peräkoslassa yhden pikkumiehen 2-v. synttäreille. Ei tämä mahtunut ison Tupperwaren kakkukuvun  alle, joten päätyi hopeatarjottimella banaanilaatikkoon, saas nähdä onko priimakunnossa kunhan on perillä kahvipöydässä Hesassa...

1355626.jpg

Kakun idea on vanha, tälläisiä äitini ja minä tehtiin Nooran synttäreille silloin kun se oli pikkutyttö... nyt se ei ehkä tahdo 17-v. synttäreille tätä perhosta :)

Lastenjuhlien kakku on kiva koristella karkeilla!
Sisälle mietimme, että mikä olis lasten  makuun sopivaa ja päädyin mustikkaan.
Monessa kakkumestarin blogissa on mustikkamousse, jossa on seassa valkosuklaatakin.

Minä vähän tuunasin sellaista ohjetta...
tämä on normaali 7 munan kakkupohja vehnäjauhoilla
kostutettu vaniljasokerivedellä

Mustikkamousse:
2dl kinuskikermaa
1 purkki Creme Fresheä (ei niin hapanta kuin rahka)
1 purkki sunnuntai vanilja tuorejuustoa
pari reilua ruokalusikallista partaäijän jogurttia
6dl mustikoita, vähän sulatettu ja survottu
1dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Tätä tuli niin paljon, että sitä on molemmissa väleissä, eikä muuta olekaan. Lusikalla maistettuna tämä mousse oli ihan älyttömän hyvää! Pitää kokeilla toiseenkin kakkuun, jotta voin sen itse maistaa kakun välissä!
Kasasin kakun eilen iltana hyytymään jääkaappiin irtopohjavuokaan jossa sen paistoinkin, mutta päällimmäinen kakkupohjakerros ei siihen mahtunut, joten lisäsin sen sitten "kanneksi" aamulla ennen kasaamista.

Keskeltä halki ja palat kiepautetaan selät vastakkain, että tulee tuota perhosen siipien mallia... ja sit vaan tursutetaan koristusta ja karkkeja paljon. Käytin myös koristelugeeliä ja vähän nomparelleja. Osan kermavaahtoa värjäsin vihreäksi geelivärillä jota tilasin Iidan ristiäiskakkuun.

Pursotukset on Flora vispiä jonka seassa Vaniljkreemi jauhetta. En tiiä osasinko sitä oikein laittaa, jostain muistan lukeneeni että 1 rkl kermadesiä kohden. Minusta tuosta ei tullut tarpeeksi tanakkaa, vaikka vatkasin tosi kauan. Tähän kakkuun meni 3 purkkia Flora vispiä... eli 7,5dl. Kauniit pursotuksen ovat todella taitolaji, joka vaatii hirveesti harjoitusta. Pitää käydä taas vaklaamassa kakkumestareiden blogeja ja kysellä vinkkejä, vaikka kuinka itse yrittää tuntuu vaahto aina lötsähtävän...