Eilen kävin hesassa katsomassa Pablo Picasson näyttelyn Ateneumissa, sekä Designmuseon korunäyttelyssä.

 

Picasso ei niin säväyttänyt kuin odotin, kuvittelin että siellä on jotain "mieletöntä"--

olihan siellä paljon töitä, yli 200, siis mahtava kokoelma ja kovin laaja, hänen kaikilta tuotantokausiltaan. Paljon älyttömän hyviä piirustuksia, sekä maalauksiakin, mutta paljon niitä älyttömiä eroottisvivahteisia silmäpuolia, jotka ei niin hirveeesti hivele silmää, mutta ovat toki sitä tunnetuinta Picassoa :)

Ateneum oli tupaten täynnä ihmisiä, kuten on ollut kuulemma koko näyttelyn ajan. Nythän tämä tammikuu on jo pidennettyä näyttelyaikaa, kun sen piti loppua alkukuusta mutta suuren suosion vuoksi aikaa on jatkettu kuukaudella.

Tungos heikensi minun keskittymiskykyä ja jaksamista tutustua niin perusteellisesti, olis tehnyt mieli kiertää uudelleen ja uudelleen, mutta kun oli niin tungosta en kaikkea jaksanut katsoa moneen kertaan.

 

Ehdin juosta Sokkarin kautta linja-autolle ja sain ostettua numero 5 puikot Puro-pipoa varten, kokeilin ensin kutomista niillä 8 numeron pyöröpuikoilla, mutta tulihan siitä niin löysää, ettei se olis paljon päätä lämmittänyt...

Ehdin kutoa hyvin yhden kerän puroa pipoksi, toinen keräkin olis mennyt, vaan ei ollut mukana... mutta tästä on hyvä jatkaa! Kohta on hyvät ja helpot kavennusohjeet kullan arvoisia!

 

Yksi mainitsemisen arvoinen juttu tuolta Ateneumista on tuo kahvion seinällä oleva Mosaiikkityö, joka on loistava, upea, mahtava ja ihmeellinen. Se on todella suuri, koon näkee noista kahvilla istuvista rouvista joiden naamat mustasin... työ on tosi arvokas, sillä se on tehty Smaltista, joka on tosi kallista, varsinkin kullan värisenä, jota työssä on melko paljon.

Lähikuvasta näkee hyvin tuon palojen persoonallisuuden, kun jokainen pala on käsin leikattu ja liimattu paikoilleen, Smeltti on niin epätasaista lasia, että siitä tulee tuota paksuuseroakin hienosti.