Lauantaipäivä meni kaupungissa lasitöitä kävi tekemässä yhden syksyisen ikkunakoristeen verran... Se on tilaustyö yhden remontoidun saunan ikkunaan, toivottavasti onnistuu sulatus! 

Kaupunkireissulla kävin Singerin liikkessä Lahdessa, ostin tikkauslankaa tuohon peittooni joka odottaa kiemuroitaan, huomenna alan sitä tikkailemaan. Singerin kaupasta ostin myös porkkana tilkkukangasta, lisäksi STY:n lähettämään vihanneskankaaseen... nyt on tarve tehdä tuollainen syksyisen värinen vihannes-tilkkutyö :)

Kangaskasan blogissa ihastuin hänen tekemiin huovutettuihin tossuihin, joten tänään aloin sellaisia itse neulomaan! Siis MINÄ joka en osaa neuloa, eläissäni olen tehnyt yhdet villasukat joskus 25 vuotta sitten ja niistä toinen oli kaksi kertaa suurempi kuin toinen,... silloiselle poikaystävälle joululahjaksi, vihreät missä oli keltaisia sydämiä ;-)

Mullahan on tuota viime talven Tallinnan reissulta ostettua liukuvärjättyä hahtuvaa, siitä kudon kaksinkertaisena nro:8 puikoilla.

Ja olihan työlästä etsiä netistä rautalangasta väännetty sukan teko-ohje, mutta onneksi sellaisen löysin jonka avulla sain jo yhden kantapään tehtyä! Tässä se hyvä ohje! Käspaikan sivuilla. Kyllä monet kantapää-ohjeet kuulosti ihan heprealta mun korvissa ja silmissä, ei mitään hajua... mutta tuossa on niin selkeä ohje, että osasimpas!

tällä hetkellä tossun tekele näyttää jättiläisen sukalta, mutta eiköhän tuo pesukoneessa huovutuksessa sitte kutistu tarpeeksi ja on omaan jalkanai sopiva, toivottavasti! Tuossa kuvassa nuo villat. Samasta hahtuvasta tein viime talvena sen huovutetun hatun...

367794.jpg