Jouluna on kiva tehdä pieni hyväntekeväisyysteko, kukin tekee sen tavallaan, pääasia että muistaa jotain, jolla asiat ovat vielä huonommin, eikä se tarvitse olla rahallisesti iso asia, teko ja ajatus ovat siinä tärkeimmät... Minun eiliset hyväntekeväisyydet olivat pienien vauvanpeittojen viennit. Sysmän neuvolaan vein kymmenen pientä tilkkupeittoa, sysmän kiltalaisten tekemiä. Täällä on menossa kolmas vuosi kun jokainen vauva saa peiton, vauvoja on vuodessa noin 25.

Ja toinen peittosatsi meni Jyväskylään Keski-Suomen keskussairaalaan, siinä kasassa oli 42 peittoa. Vastasyntyneiden teho-osastolla on vuosittain noin 450 vauvaa joista lähes jokainen yötä ollut on saanut ikioman peiton jo vuodesta 2001 asti. Peittoja on siis lahjoitettu melkoisen huikea määrä!!!

 Tänä syksynä peitot ovat olleet vähissä ja loppuneet, mutta hoitaja sanoi, että muutamia peittoja on säästetty ja annettu lohduksi vain kaikkein vaikemmissa tilanteissa. Nyt tuosta 42 peiton kasasta piisaa kaikille joulunaikaan siellä oleville vauvoille. Toivottelin rauhallista ja vähä vauvaista joulua, hoitaja totesi, että taitaa olla niitä juhannuksen keskosvauvoja nyt buumissaan, kun on niin tungosta ja kiirettä!


Iso Kiitos tilkkusiskoille jotka ovat peittoja tehneet ja lahjoittaneet, näitä on aina ilo viedä! Tässä kasassa on vain yksi minun tekemä pieni tilkkupeitto.

2159577.jpg

Minulle tärkeä hyväntekeväisyys joululahja jäi antamatta, kun verenluovutuksessa ei vertani huolittu :(
Harmittaa, sillä tuon lahjan tahdon joka joulun alla antaa. Lääkkeet ja keskenräiset tutkimukset estivät sen tällä kertaa, ehkä tarvitsen itse vertani nyt kovasti ja luovutus ei senkään vuoksi ole suotavaa.
Mutta lohduttauduin sillä, että tuon lahjan olen voinut jo yli 20 kertaa antaakin!
Ja hyvä mieli tuli siitä, että kyydissäni ollut ystäväni pääsi luovuttamaan ja juotiin torttukahvit hyvässä hengessä ja veripalvelun kivassa joulufiilisessä!

Mutta te blogiystäväni jotka suinkin kynnelle kykenette ja verenne sinne kelpaa, menkää vielä alkuviikosta tai tapaninpäivänä luovuttamaan! Verestä on pulaa ja yksikin pussi on arvokas lahja! Se on ilmainen lahja jonka antaminen ei jää kenelläkään rahasta kiinni!


Hyvää mieltä joululauantaihin! Kirjoita kommentti tähän viestiin, mikä on sinun hyväntekeväisyyden teko!