Uusi vuosi on saatu hyvin käyntiin ja loppiainen takana ja kuusi ulkona! Siitä se talvi taas sujahtaa kohti kevättä! On tää ihmeellinen talvi, nytkin  sataa vettä että ikkunoihin ropisee...

Välipäivinä  ja loppiaisena lököttelin "anopin" luona Kangasniemellä... tekemättä lähes mitää, potemalla kipeää selkää. Iskias on taas äitynyt ja vaivaa pitkästäa aikaa oikeen kunnolla, Vuoden lopussa kävin erikoislääkärillä sairaalassa ja seuraavaksi on helmikuussa hermoratatutkimus joskos siellä selviää että mikä hermo on pinteessä... kurja vaiva, tuntuu koko ajan ja joka askelleella :(

Tein sentään kaksi kahvipussikassia  ajan kuluksi, siis noita punottuja. Yhteen kassiin (vai koppako se on?) menee 35 kahvipussia ja "anopilla" niitä oli kerättynä vaikka kuinka :) Kauniita tuli ruskeista Kulta Katriina pusseista.

Sain luettua Tuija Lehtisen romaanin "Ruutukuningatar".. hyvä kirja sekin, tykkään kotimaisista naiskirjailijoista ja olen lukenut monen tuotannon lähes kokonaan. Tuijaltakin kaikki aikuisten romaanit.

Joulupukilta sain mieluisen kirjan; Pirkko Arhipan "Kyyn punainen maito". Olen sen lukenut jo kirjaston kirjana, mutta toivoin sitä omaksi ja siskolta sen yllärinä sainkin. Tarinahan on Sysmästä ja murha tapahtuu Sysmän kirjakyläpäivillä. Paikat ja osin henkilöt ovat totta, kirjakyläpäivät totta mutta murha on fiktiota. Kirja on kiva muisto sysmän ajoilta. Joulukuun alussa juttelin pitkään Pirkko Arhipan kanssa kirjakaupalla -- olen lukenut hänenkin koko tuotannon.

 

Nyt kun olis oikein fiksu ja näppärä niin ompelis jotain myytäviä joulujuttuja valmiiksi ens jouluun, sillä joulukankaat ovat nyt esillä ja lähellä! Kuten korttitarpeetkin! Nyt olis oiva tilaisuus tehdä ensi jouluksi kortteja!... miten sitä saisi itsestään niskasta kiinni että toteuttaisi tämän!

Tilkkukiltamme SYSTIKKI pitää toukokuussa näyttelyn kirkakaupalla! Kivaa! Sysmän hirsinen kirjakauppa on noteerattu suomen kauneimmaksi kirjakaupaksi, sitä se onkin ja sinne sopii tilkkutyöt kuin nenä päähän! Ideat pursuaa ja sormet jo syyhyää tehdä näyttelyyn jotain uutta ja erikoista!

 

Niin tuo otsikko HÄRKÄVIIKOT tarkoittaa sitä että vieroitan itseäni jouluherkuttelusta ja selvittelen kamalaa hiilarihumalaa... Tuli syötyä mitä sattuu (paitsi keitettyjä pottuja)... paino nousi kolmessa viikossa +3,7 kiloa, maha turposi ja on ilmalaivoja täynnä, turpea olo, väsynyt ja saamaton, selkäkin kipeä ja muutenkin nuutunut olotila.. tästä on päästävä eroon ja pian!

Joten sunnuntai-illasta alkaen paastosin 40 tuntia, että sain syömiskierteen loppumaan. Tänään söin päivällä pekonia ja munia ja jatkan vielä paastoa. Otan tässä muutaman vuorokauden pätkäpaastoa, eli syön joka toisella vuorokaudella! Tänä aamuna paino oli jo hyvin laskussa ja näytti -1,2 kiloa vähemmän kuin eilen aamuna... joten suunta on oikea ja kyllä se siitä taas iloksi muuttuu!

Arki on siis alkanut, tänään alkoi kansalaisopiston tilkkukurssikin ja huomenna on tanssikurssin eka kerta  1,5 kuukauden tauon jälkeen!

Mukavaa tammiviikkoa kaikille!