Perjantai-iltana ja lauantaina pidettiin perinteiset piparitalkoot Nooran, Sennin ja Veeran kanssa.

Leivottiin 2 kg piparitaikinaa, sitä Myllyn Parasta voilla leivotttua, mikä on valmistaikinoista parasta!

Piparimuotteja on vuosikymmenten saatossa kerääntynyt kenkälaatikollinen ja joka vuosi pitää ostaa muutama uusi, tämän vuoden uusi oli hirvi ja kokoelma pieniä muotteja joissa mm. tatti ja ankka.

294972.jpg

koristelu on pääasia, makeeta hommaa, sillä koristusta on yleensä niin reilusti ettei piparia näy :)

294971.jpg

Valmiita pipareita!

294973.jpg

Minun hommani on tehdä likoille piparitalo... se onkin joka vuosi erilainen ja tänä vuonna varsin erikoinen, omasta päästä ilman piirustuksia... eikä sitä sit kasaan kunnolla saanutkaan... noh kasaamisen vaikeuteen iso syy oli sokerissa, joka ei sulanut normaalisti "liimaksi"... aikani asiaa tuhrasin ja yritin, kunnes luovutin ja totesin ettei se kertakaikkiaan toimi. Pakettia lukiessa sit selvisi, että se on Euro Shopper sokeria joka on Hollantilaista!  Joten Piparilinnan kattoa ei saanut kasaan, seinät hädin tuskin pysyy pysytyssä, vaan ei nekään ole oikeilla kohdillaan... siitä johtuen linnasta tuli linnanrauniot, kuten Kari jo puhelimessa ennustikin :) Mutta eipä hätiä mitiä!

Tämähän on Lordin-linna, missä on harjoiteltu ilotulite-räjähteiden ampumista ja siksi puolet katosta on lentänyt ilmaan, päätynyt sit pihamaalle. Lordi on hokannut että katosta tuli hyvä kota, missä on kiva vapaa-iltoina istuksia makkaratulilla !

Rauniotkin saivat paljon koristusta ja valkosuklaata ja tietysti siellä oli satanut luntakin. Ovenpielessä ja kodan luona on Lordin lemmikkikissa ja puput!

294974.jpg

Eikö ollut ihan iisiä kasata, ilmekin sen kertoo... kuva kertoo aina paremmin kuin tuhat sanaa :)

294975.jpg

Piparitalkoissa kuunnellaa joululauluja ja lauletaankin niitä, varsinkin Kake Randelinin "Koivukuja 5 Joulu! Se on meidän suosikki... olihan ensimmäinen kotimme Sysmässä Koivujuja 4:ssä :)

Piparitalkoissa on ruokana perinteisesti aina ranskalaisia ja nakkeja,  tonttu käy sillä aikaa pahimmoilleen kun ollaan saunassa, nyt se oli jättänyt pussinsa ulko-oven kahvaan!

Lauantaina jatkettiin hommia korttien askartelulla, mukavasti valmiita kauniita kortteja tulikin!

294978.jpg