Nyt on leivotuttanut parina päivänä kuivakakkuja... ja kun mää en tykkää kuivasta kuivakakusta, mitä ne yleensä ovat... en ole näitä hirveesti edes tehnyt.

Joulun aikaan kun laitan kakkuihin omenasosetta ja jogurttiakin, tulee mehevämpiä ja kosteampia... tätä kakkua olen joskus kylässä saanut ja nyt sain reseptinkin ja tein sunnuntaina yhden joka meni heti kuin kuumiin suihin. Tänään tein sitten kaksi lisää, tämän kukkakakun ystäväni vie työpaikalleen, toista jo syötiin muutamien ystävieni kanssa ja olipas tosi hyvää! Helppotekoinenkin!

 

Kuten kuvasta huomaatte, taikinaa oli liian vähän tähän isoon rengasvuokaan, olis voinut tehdä 1,5 kertaisen taikinan. Kakusta tuli matala, mutta kukaksi koristeltuna nätti kuin mikäkin :)

Jugurttikakku:

2 kananmunaa (tai 3 pienentä)

3dl sokeria

100g voita sulatetaan maitoon

0,5 dl maitoa (kuumennetaan)

2 dl maustettua jugurttia (esim; valion hedelmä)

(minä laitoin maustamatonta turkkilaista rasvaista luonnonjugurttia ja hilloa, toiseen kakkuun laitoin pilttisosetta)

1 kukkurainen tl soodaa

n.4 dl vehnäjauhoja

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää voi-maitoseos, jugurtti.

Lisää lopuksi jauhot ja sooda.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi, paista voidellussa ja korppujauhotetussa kakkuvuokassa reilu tunti 175 asteessa.

 

Jos jugurtti on vähemmän rasvaista, voin määrää pitää vähän lisätä.

Itse laitoin rasvaista turkkilaista jugurttia ja sokerista hilloa.

Kokeilin myös aprikoosi-päärynä pilttisoseen kanssa ja hyvää oli.

 

Kakun voi halutessaan koristella tomusokeri-vesi tahnalla, sulatetulla suklaalla yms.

Tämä kakku säilyy hyvin ja paranee kun saa tekeentyä päivän pari... tosin on tuo lämpimänäkin tosi hyvää ; ei ehtinyt tekeentyä!