Alkoi jo tuntua että tuo iso peitto on kuin Iisakin Kirkko, kirkkotekstiili :) olen väsännyt sitä niin kauan, mutta tänään sain sen VALMIIKSI!!! JESHHH!!! On siinä ollut hommaa, ei edes hirviä laskea montako tuntia... kiemuraista vapaata konetikkausta siinä on yli 600metriä, sillä siihen meni kolme rullaa lankaa joissa on 200m per rulla,  ja vielä yhdelle sivulle piti jatkaa vähän erivärisellä langalla kun en sit enää halunnut jäädä odottamaan alkuperäisen langasn ostamista kaupungista...  Yllättävän raskasta on tikata tuota kiemuraa, kun yrittää tehdä isoa ja kauniin pyöreää... se on paljon vaikeampaa kuin pieni ja kimurantti, sitä liikuttelee isossakin peitossa paljon kevyemmin. Tuon ison kuvio teko otti rintalihaksiin ja tuntui että rintakehä on ihan lukossa kun hetken tikkaili...

Ompelukonekin teki stopin, siis tuo vanha Brother millä tuota kiemuraa teen. Se on ollut parempi kone vapaaseen konetikkaukseen kuin tuo kirjova Husqwarna, siinä takkuaa vaikka miten. Tänäänkin oli puolet peiton reunoista tehtävä Huskulla kun tuo Brother lopetti toiminnan, aikansa sieltä kuului sellainen liiraava ääni hihnasta ja nyt se ei enää pyöritä sitä ollenkaan... Jostain syystä mun käsissä nuo ompelukoneen hihnat lähtee pois paikoiltaan, ei ole eka eikä edes toka kerta kun noin käy. Huoltoon pitää Martille tuo saada vietyä, mutta miten???

Tänään siis takkusin Huskulla vapaata kiemuraa ja lankaa se katkoo ja hyppii pitkiä hyppytikkejä, ikäänkuin jättää välistä tekemättä, jossain ei tartu alalana ja ylälanka normaalisti, jää isoja lenkkejä. Vähän kun laittaa vauhtia, se katkaisee neulan ja sylttyää... alalankakin pitää kiristää aina erikseen, kun normaalilla kireydellä se jättää nurjalle rumia kohtia mutkiin...

Mutta nyt peitto on valmis, tänään sain sitä Textiikissä höyryllä vähän painettua, muutamat kurtut oikeni hyvin ja se on nyt siisti eikä pullota eikä pussita mistään! Kuvasimme sitä myös, laitan kuvan kunhan saan sen :) Peitto on kyl niin iso, ettei meinaa kuvaankaan mahtua, sitä on vaikea yksin pitää, tarviis apuvoimia, sillä se on 240 X 280 cm !!! Roikkuu 160 sänbgystä 40cm joka reunaltaan lattiaan asti! Teen vielä pari tyynyä samaan sarjaan, sillä kankaita jäi sopivasti ja mulla on ullakolla joutilaita tyynyjäkin... Ompa mukava fiilis kun sain tuon peiton pois mieltä painamasta!

EDIT: nyt on muutamia uusia kuvia tästä peitosta, se on oikeesti niin iso ettei se yhteen kuvaan edes mahdu... mutta eiköhän tästä nyt jonkun käsityksen saa! Peitossa on muutamia ihania yksityiskohtia noista käsin virkatuista vanhosita pitseistä, mitä jätin värjäämiini lakanoihin... Kiitos kuvaajalle!

1063581.jpg

Peiton koko on 240 X 280 cm!

1063582.jpg

Takana oleva vanha virkattu pitsi...

1063583.jpg

Vapaata konetikkausta, keskellä korostin kukkia, reunoille tikkasi lehtiä...

1025502.jpg

Tässä reuna ennen tikkausta, sielläkin on joka kulmassa nuo pitsit, lila osuus on tikattu lehtiä täyteen.