Viikonloppu on hurahtanut huovutuskurssilla syrjäkylän koululla. Tilat olivat  loistavat ja mukava siellä oli touhuta. 18 kurssilaista oli ilmoittautunut, mutta kuten jo vähän epäilin, että lieköhän noin paljon tulee... niin puolet tuli, sitten soitettiin parille unohtaneelle ja saatiin kasaan se 10 osallistujaa, että kurssi saatiin virallisesti pitää. Täällähän on kansalaisopiston kursseille se 10 osallistujan vähimmäismäärä. Kolme kurssilaista oli lapsia, oikein topakoita ja innostuneita touhuajia, jotka saivat paljon aikaiseksi valmista :)

Eikun villat levälleen ja mäntysuovat veteen ja huovuttamaan. Opeteltiin siis eri tekniikoita, tämä oli alkeiskurssi, suurin osa ei ollut ikinä huovuttanut mitään, joku oli joskus vähän jotain kokeillut.

Tasohuovutettiin pohja, jolle sitten neulahuovutuksella jatkettiin kuviointia. Huovutettiin pallot, joista leikattiin kukat. Huovutettiin pitkää pötkylää josta leikattiin rinkuloita koristeeksi tai koruiksi,ja ruskeista omenoille kannaksi. Omenat huovutettiin yksiin vanhoihin sukkahousuihin kiinni jääneisiin "omppuihin" joiden sisus on massapallo, nyt lisättiin päälle villaa ja käsin huovutettiin niistä uudet ja hienot omput. Siihen sitten ruskeasta kanta ja vihreestä lehti. Oikein ihania omppuja tulikin!

Neulahuovutettiin jääkaappimangneetteja ja heijastimia. Muutamat huovuttivat kivat pannulaput vanhan villakangastakin palaan neulahuovuttamalla kuvion. Purjerengas on näissä tosi kiva ripustusjutska, ainaisen lenkin sijalle!

Vapaalankahuovutuksella tehtiin huivit, joku teki parikin, yksi kokeili kolmiohuivia, jota ei vielä valmiina nähty kun meni vasta koneeseen. Mutta koneellinen saatiin aamulla pyörineitä huiveja, niitä oli kiva availla lakanoiden sisältä ja nähdä kerralla 10 erilaista vapaalankahuivia! Upeita kaikki.

Eli tuli sitten kokeiltua tavallista märkähuovutusta, vapaalankahuovutusta ja neulahuovutusta, kyllä niillä aloittelijat pääsevät vähän jyvälle ja saivat ideoita! Ehkä joku innostuu kotonakin tekemään, monet kyllä ostivat villoja ja neuloja ja aikoivat kotona tehdä, yksi sanoi tekevänsä kaikille ystävilleen ja suvun naisille vapaalankahuovutushuivit pukin kontiin jouluksi:)

Että kaikenkaikkiaan onnistunut kurssi :) Toivottavasti saan yhdeltä kurssilaiselta digikuvia, että voin jotain laittaa tänne näytillekin :) Yksi täti teki niin ihanan auringonkukkataulun, että se jäi mun mieltä syyhyttämään, että itsekin pitäis tehdä sellainen. Kipinä jäi muutenkin itselleni huovutukseen, ei olekaan aikoihin tullut tehtyä, mutta nyt on niin hyvä värivalikoima villoja ja kaikki tarpeet tuossa esillä, joten taidan jotain hinkata ja tikuttaa :) Se uusi neulahuovutusvekotin on loistava! Sitä on ihana käyttää ja tulee nopeesti valmista jälkeä!