Nyt kun tämä oma ruokaelämä on kovasti jo karppiintunut, vaikkei vieläkään ihan hiilaritonta ole... niin teimpäs eilen niin hyvää ruokaa  jota just lämmitin paistinpannulla, että laitan vinkin toisillekin :)

 

Ruokapuoli mulla on hyvin taas karppina, kunhan vielä saan tuon kahvileipäpuolenkin hallintaan... tosin nytkin vältän sellaisia leipomuksia missä on hiivaa... vielä menee jossain vähän sokeria ja vehnäjauhoja, niistäkin on pyrittävä eroon...

 

eli karpatessaan vältetään hiilihydraatteja jotka lihottavat ja väsyttävät, saavat suoliston säästöliekille ja tukkoon jne ...

 

Vältän siis perunaa, makaroonia, valkoista riisiä, vehnäjauhoja, sokeria..

syön paljon proteiinia  ja sopivasti rasvaa eli lihaa, kanaa, juustoja, jogurttia, voita, kermoja... toisinsanoen herkuttelen hyvällä ruualla!

 

LIHAMUREKE -tomaattinen ja vuohenjuustoinen:

400g paketti sika-nauta jauhelihaa

iso sipuli + 2 valkosipulin kynttä

puoli purkkia Creme Bonjour cusinea (valkosipuli+yrtti makua oli nyt mulla)

tomaattisosetta (valkosipulinen pahvitetrasta)

1 kananmuna

purkin pohjalta fetajuustoa aurinkokuivatun tomaatin kera

loraus Valion tomaatti-vuohenjuusto ruokakermaa

suolaa + mustapippuria

 

sekoita  löysäksi taikinaksi (lisää tarvittaessa jotain ainesta notkistamaan jos taikinasta tulee tanakkaa) ja laita uunivuokaan

 

Päälle pyöreinä renkaina viipaloitu iso tomaatti, niin että vuokan päällys peittyy,

jokaisen tomaattiviipaleen päälle noin 1cm paksuinen viipale VUOHENJUUSTOA!

Lisäksi vielä vähän juustoraastetta ja iso loraus Valion tommaatti-vuohenjuusto ruokakermaa!

Paistetaan 200 asteessa noin tunti, vähennä uunilämpö 100 asteeseen ja anna muhia puoli tuntia, katkaise virta ja anna vielä muhia jäähtyvässä uunissa jos maltat olla syömättä heti :)

 

LISUKE:

Paista kauniin ruskeaksi hyvässä oliiviöljyssä paistinpannulla noin 1cm viipaleita HALLOUM-juustoa, käännä ja mausta suolalla ja MUSTAPIPPURIROUHEELLA!

 

Eikun herkuttelemaan...  nyt en hokannut nälissäni kuvata annosta, pitää muistaa seuraavasta satsista... sillä tätä on tehtävä heti lisää!!!