Eilen sain Jyväskylän reissulla kangaskaupasta isot pussilliset TEHOPEITTOJA. Tässä niistä kuvia :) Nämä peitot eivät ole itseni tekemiä, vaan muiden tilkkuilijoiden kädentuotoksia, en edes tiedä mistä nämä ovat tulleet. Kangaskauppa on yhteistyössä kanssani ja sinne saa peittoja viedä Jyväskylässä ja sieltä minä aina käyn kyselemässä.

Tässä kasassa on 63 peittoa, vien ne ensi maanantaina sairaalaan.

790124.jpg

 

Tehopeittoprojekti on vetämäni hyväntekeväisyys juttu, joka on toiminut 7 vuotta. Projekti lahjoittaa pienen tilkkupeiton Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osaston jokaiselle yöpyvälle vauvalle. Seitsemässä vuodessa peittoja on viety reilu 2500 (!) kappaletta, sillä vuodessa siellä yöpyy yli 400 vauvaa. Emme rajoita peittoja vain keskosille, vaan siellä on muitakin sairaita lapsia, joten jokainen yötä oleva vauva saa peiton ikiomaksi, kotiin muistoksi.

Ensimmäiseen lahjoitukseen tei itse 50 peittoa, sen jälkeen olen satunnaisesti niitä tehnyt, joskus on kymmenen tekemääni, joskus yksi ja joskus ei yhtään. Olen luvannut hoitaa tätä projektia niin kauan kun peittoja jostain ilmaantuu, ilman että siitä tulee minulle stressaava yötyöhomma. Muutaman kerran peitot ovat loppuneet ja hetken ei ole heillä ollut niitä antaa, mutta yleensä niitä sinne jostain aina ilmaantuu ja suurinosa vauvoista on saanut oman peiton!

Peitot ovat pieniä 40X40cm, tausta on flanellia ja päällinen tilkkutyö. On ihana nähdä miten erilaisia peitot ovat, joissakin on lastenkankaita ja -aiheita, osa on perinteistä tilkkutyötä "ei lapsellisilla" -kankailla, onneksi on valinnanvaraa ja niin tosi erilaisia peittoja, koska kaikki vanhemmat eivät halua hempeää ja lapsenomaista.

790125.jpg

790127.jpg

Toinen aloittamani hyväntekeväisyysjutska on tämä meidän oman killan Systikin lahjoitusjuttu, jolla annamme jokaiselle Sysmäläiselle vauvalle pienen tilkkupeiton. Ne peitot ovat meidän omien kiltalaisten tekemiä, osan materiaaleista lahjoittaa paikallinen kangaskauppias. Sysmässä on vuodessa noin 30 vauvaa,tässä projektissa on menossa kolmas vuosi :)