Postcrossing korteissa pitää aina laittaa ID-numero, jolla saaja rekisteröi kortin nettiin. Tällä ID-numerolla siis seurataan kortin matkaa ja sitten tulee viesti kun kortti on mennyt perille... Nyt sain pienimmän ID:n omaan kokoelmaani, sillä vastaanotin kortin Isle of Man:lta  ja ID on XM-89. Tarkoittaen että tuolta saarelta on kaikenkaikkiaan lähetetty 89 korttia ja siell on kaksi rekisteröitynyttä postcrossaajaa ja tämä kortin lähettäjä mies on lähettänyt kaikista sieltä lähetetyistä korteista 72 :) Kiva juttu! Vertauksen vuoksi sanon, että suomesta lähetän itse nyt tälläisellä ID-numerolla FI-300726. Että aika monta korttia enemmän on tästä maasta laitettu liikkeelle :)

 

Saamani kortti on muutenkin persoonallinen, sillä se on kokonaan tehty tietsikalla, tulostettu pahville ja päällystetty kontaktimuovilla. Siinä ei ole mitään käsin kirjoitettua, vähän piti äimistellä että ymmärsin tuon kirjain-numero-yhdistelmän olevan ID :)

Ja minun maantiedossa tuo Isle of Man ja Ramsay ei sanonut mitään, vaan piti kartalta tutkia, eikä se ollut sen kauempana kuin Englannin ja Irlannin välissä pieni saari... näin tämä postcrossing avartaa maailmankarttaani :)