Eilinen sunnuntai oli pop-up ravintolapäivä. Eli kuka tahansa voi pystyttää yhdeksi päiväksi ravintolan, vaikka kotiinsa. Mielenkiintoinen juttu ja idea!!!
Minä kun olen vuoden nyt kiertänyt majapaikasta toiseen, ilman oikeaa omaa kotia ja omaa keittiötä, niin ruuanlaitto on ollut vähän niinsunnäin... sitä on tullut laiteltua milloin missäkin ja milloin mitenkin... välillä foliossa saunanpesän hiilloksilla... Eikä niitä ole paljon viittinyt kuvailla, saati blogiin kirjoitella :)
EIkä nyttenkään ole pizzasta ja piirakasta mitään kauniita taidevalokuvia, mutta voin vakuuttaa että maku korvaa ulkonäköä reilusti!
Ikävä on omaa keittiötä, omia astioita ja omaa kokkausta.
Eilen sit tein pitkästä aikaa karppipizzaa, majapaikkani isäntäväkeä vastaanottamaan, aavistin että tulevat nälkäisinä ajettuaan monta sataa kilometriä ja pitän päivän päälle... Täällä keittiössä on hyvät pannut ja erinomaiset veitset ja leikkuulaudat, joten ilo on täälläkin touhuta!
Karppipizza on yksi mun lemppari, se vaan on niin hyvää kun pohjakin maistuu herkulle, paljon paremmalle kuin kuiva vehnäjauhopohja.
Karppipizza:
1 purkki rahkaa
2-3 kananmunaa
pussillinen tai noin 150gr juustoraastetta
4 rkl ruisjauhoja
4rkl vehnänleseitä
ripaus suolaa
sekoita aineet puuhaarukalla, levitä ohuesti leivinpaperin päälle korkea reunaiselle uunipellille. Riittää pellilliseen, vaikka näyttää ettei riittäisi :) Esipaista sen verran että ei vielä ehdi ruskistua.
Täyte:
kinkkusuikaleita
pekonisuikaleita
purjoa tai sipulia
valkosipulia
tomaattia
aurajuustoa
juustoraastetta
oreganoa
ruskista aineksia vähän pannulla hyvässä oliiviöljyssä
Levitä täyte pohjan päälle
Lado täytteen päälle viipaloituja tomaatteja, ripaus oreganoa.
Murustele paketillinen aurajuustoa tomaattiviipaleiden päälle.
Kuorruta koko komeus juustoraasteella.
Paista 225 asteessa kunnolla ruskistuneeksi ja kypsäksi.
Ja täytteeseen voi laittaa milloin mitäkin, minä vaan tykkään että pizzassa pitää olla suolaisia aineksia ja kunnolla makua :)
Ja kunnon ruoka vaatii kunnon jälkkärin ja paljon tämän helpommaksi ei herkkupiirakan teko enää tule:
Paketti pakastettua Myllyn Paras kauramurotaikinaa
reilusti vadelmia (Kaija keräs ja lahjoitti, kiitos siitä!)
Puoli purkkia SOIJA vanilja jogurttua, (siitä isosta purkista puolet)
2 kananmunaa
ensin vuokaan pohja
sitten vadelmat
ja sitten jogurttimunaseos
paista 200 asteessa kunnolla kypsäksi, pinta saa vähän väriä.