Eilinen sunnuntai oli pop-up ravintolapäivä. Eli kuka tahansa voi pystyttää yhdeksi päiväksi ravintolan, vaikka kotiinsa. Mielenkiintoinen juttu ja idea!!!

 

Minä kun olen vuoden nyt kiertänyt majapaikasta toiseen, ilman oikeaa omaa kotia ja omaa keittiötä, niin ruuanlaitto on ollut vähän niinsunnäin... sitä on tullut laiteltua milloin missäkin ja milloin mitenkin... välillä foliossa saunanpesän hiilloksilla... Eikä niitä ole paljon viittinyt kuvailla, saati blogiin kirjoitella :)

EIkä nyttenkään ole pizzasta ja piirakasta mitään kauniita taidevalokuvia, mutta voin vakuuttaa että maku korvaa ulkonäköä reilusti!

Ikävä on omaa keittiötä, omia astioita ja omaa kokkausta.

Eilen sit tein pitkästä aikaa karppipizzaa, majapaikkani isäntäväkeä vastaanottamaan, aavistin että tulevat nälkäisinä ajettuaan monta sataa kilometriä ja pitän päivän päälle... Täällä keittiössä on hyvät pannut ja erinomaiset veitset ja leikkuulaudat, joten ilo on täälläkin touhuta!

 

Karppipizza on yksi mun lemppari, se vaan on niin hyvää kun pohjakin maistuu herkulle, paljon paremmalle kuin kuiva vehnäjauhopohja.

 

Karppipizza:

1 purkki rahkaa

2-3 kananmunaa

pussillinen tai noin 150gr juustoraastetta

4 rkl ruisjauhoja

4rkl vehnänleseitä

ripaus suolaa

sekoita aineet puuhaarukalla, levitä ohuesti leivinpaperin päälle korkea reunaiselle uunipellille. Riittää pellilliseen, vaikka näyttää ettei riittäisi :) Esipaista sen verran että ei vielä ehdi ruskistua.

 

Täyte:

kinkkusuikaleita

pekonisuikaleita

purjoa tai sipulia

valkosipulia

 

tomaattia

aurajuustoa

juustoraastetta

oreganoa

 

ruskista aineksia vähän pannulla hyvässä oliiviöljyssä

Levitä täyte pohjan päälle

Lado täytteen päälle viipaloituja tomaatteja, ripaus oreganoa.

Murustele paketillinen aurajuustoa tomaattiviipaleiden päälle.

Kuorruta koko komeus juustoraasteella.

Paista 225 asteessa kunnolla ruskistuneeksi ja kypsäksi.

 

Ja täytteeseen voi laittaa milloin mitäkin, minä vaan tykkään että pizzassa pitää olla suolaisia aineksia ja kunnolla makua :)

 

Ja kunnon ruoka vaatii kunnon jälkkärin ja paljon tämän helpommaksi ei herkkupiirakan teko enää tule:

Paketti  pakastettua Myllyn Paras kauramurotaikinaa

reilusti vadelmia (Kaija keräs ja lahjoitti, kiitos siitä!)

Puoli purkkia SOIJA vanilja jogurttua, (siitä isosta purkista puolet)

2 kananmunaa

 

ensin vuokaan pohja

sitten vadelmat

ja sitten jogurttimunaseos

 

paista 200 asteessa kunnolla kypsäksi, pinta saa vähän väriä.