Tänään pengoin ullakkoa löytääkseni joskus takavuosina Sinellistä ostamiani rottinkisia kassinsankoja... nä löytyihän ne sangat kun aikansa mylläsi ja vino pino on nyt levällään Japanilaisia kassikirjoja .. ehkä mä teen näyttelyyn kassin tai parikin... Onhan näin ihanat sangat hyödynnettävä!

446516.jpg

Ja meillä kun alkaa penkoa ullakkoa (niitä on kaksikin) niin sieltä saattaa kyllä löytää vaikka mitä... nyt tuli vastaan laatikollinen värjättyjä vanhoja lakanoita, niitä toisten kaatopaikalle meneviä kuolinpesän riesoja, mun aarteitani... osa oli aiemmin värjättyä joka oli mallinan pitämälläni värjäyskurssilla, mutta sitten siellä oli pari paistamatonta aurinkovärjäystä missä oli vielä suolatkin kiinni... siis merisuolarakeet... että ovat pari vuotta siellä oottaneet uutta elämäänsä :) Muistan kun tämän kankaan värjäsin kurssin lopuksi kupin pohjiin jääneillä väreillä.... pikaisesti roiskien kaikki kankaalle, nuukana likkana ei voi väriä laskea viemäriin... katsokaas miten ihanan keväinen kangas! Paistoin, pesin 90 asteessa ja silitin  ja hyvä tuli! Nyt mulla ihan tosissaan syyhyää sormet tilkkutöitä ompelemaan...oiskohan tässä kassikankaan aineksia jos tuota yhdistelis vaikka mustaan....

Vaihdoimpas tähän vielä päivänvalossa otetun kuvan kun siinä tulee nuo värit entistä paremmin esille... tuo on oikeesti ihanan keväisen värinen kangas!

447817.jpg