Ystävättäreni tuli lauantai-iltana saunomaan maitohinkin kanssa, suoraan navetalta... no mitä minä sellaisesta maidosta, kun en maitoa osaa juodakaan, kahviin lorautan, vaan ... kun sitten törmäsin Iskän blogissa sanaan "pannukakku".... niin sithän mun alkoi heti tehdä mieli pannukakkua.... mutkun ei ollut munia, joita mulla aina on jemmassa, karpaten niitä tulee syötyä lähes päivittäin. Noh, en saanut pyhäiltana pannukakkua, kun en tohtinyt pimeään kaatosateeseen Siwaan lähteä...

Mutta tänään on päivä uus ja munat ostettu ja lettuloitahan siitä tuli!  Karppilettuja ilman vehnäjauhoa ja sokeria... Aattelin etten hirviä iteksiäni syödä pellillistä pannukakkua :)

Partaäijän turkkilaista jogurttia, navettamaitoa, pari munaa, vehnänleseitä, tattarijauhoa, ripaus gluteenitonta jauhoa, ripaus kanelia ja ripaus vaniljasokeria ja makeutusjauhetta, ripaus suolaakin... ja voissa paistaen valurautapannussa.

Ja mulla on nyt himo tuohon oranssinkeltaiseen Porkkana-Sitruuna-INKIVÄÄRI-hilloon. Se käy partaäijän kanssa, se käy ruokien kanssa, ja se käy loistavasti myös lettujen kanssa!

INKIVÄÄRI auttaa niveliin, pitää lenssut loitolla ja pään virkeänä :)

 

 

Lettutaikinan ja monen muun pienen taikinan mää pyöräytän tuolla maan mainiolla Tupperwaren Speedy Cheeffillä. SE ON tosi näppärä käsivatkain, tekee kermavaahdonkin ihan käden käänteessä :)

 

 

SITRUUNAINEN PORKKANA-INKIVÄÄRI-MARMELADI

1 kg porkkanoita
100 g inkivääriä
4-5 dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori
1 dl puristettua sitr.mehua
4 rkl hunajaa
1 pkt (330g hillomarmeladisokeria)

Keitä kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita sekä inkivääriä vedessä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loput ainekset ja kiehauta vielä muutama minuutti. Purkita. Säilyy hyvin .