Extempore lauantaina yks kaks lähdin ajamaan Helsinkiin  -grillaamaan :) Ruoka oli hyvää ja reissu muutenkin onnistunut. Tapasin 5 ystävää ja Nooran mummon -ex-anoppini, näin heidän uuden talon ja toin sieltä autolastin Nooralle tavaraa. Mummo muutti poikaystävän kanssa yksiin, rakensivat talon yli seittemänkymppisinä. Nätti talo olikin! Kaupungilla ehdin helteisenä maanantaina kierrellä monta tuntia, mutta kengät jäi löytymättä... tai no yhdet hyvät löytyikin, mutta kun hintalappu sanoi 124 euroa, niin sinne jäivätkin... hitsi kun niissä just olis ollut se 70% alennus, mikä monissa muissa oli! Ostokseni olivat kovin vähäiset, Siru-tilkkuystävän kanssa usein käydään Hakaniemen hallissa ja siellä on vaikka mitä kivoja putiikkeja, nyt lankakaupasta ostin kahta erilaista nauhaa korttien tekoa varten. Itämaisesta kaupasta Hakaniemestä Kookosöljyä, onhan minunkin sitä kokeiltava kun sitä niin kovin kehutaan! Etsin silikonisia kakunkoristemuotteja, vaan en löytänyt -pitää tilata netistä. Kokkipuodissa oli aivan älyttömän ihania silikonisia kakkuvuokia, vaikka minkä kukan muotoisia jne... upeita, eikä edes hirveen kalliita! Auringonkukka niistä jäi kyllä mieltä kaivertamaan :)

Kaija-ystäväni siirtolapuutahramökki oli myös ihana! Muutaman kesän olen sinne menoa tehnyt, vaan nyt sen vasta näin! Ihana punainen ja söötti, hieno puutarha ja suihkulähde yms yms. On ne siirtolapuutarhat ihan oma maailmansa ja seurakuntansa, mielenkiintoista elämistä siellä, toinen toistaan nätimpiä mökkejä ja puutarhoja, kukka paljoutta  yms. Tiiä sitten miten sellaisessa tiiviissä yhteisössä itse viihtyisin!? Saunaa sinne ainakin kaipaisin, vaikka sanovat siellä että yhteinen sauna riittää oikein hyvin! Ja varmasti kaipaisin omaa vessaakin, siellä on huoltorakennus missä oli yhteiset vessat, suihkut ja sauna. Kaijalla on mukava mökkimatka, kolme kilometriä fillarilla lähes keskellä helsinkiä :)  Tosin eihän se mikään hiljainen paratiisi ollut, naapurin rouvan kalatus kuului aidan takaa tosi hyvin, kuten parin naapurin ruohonleikkurit ja trimmeritkin, junat suhasi kohti Vantaata siitä melko läheltä ja lentokoneet taivaalla kohti maailmaa. Mutta eipä se tainnut asukkaita häiritä, ovat lienee tottuneet siellä että ääniä on ympärillä :)

Näin myös Irene-ystäväni taidenäyttelyn Afrikanmatkalla syntyneistä tauluista ja valokuvista, upeita oli nekin, monta olisin voinut haluta omalle seinälle!

Näppärä siellä on ajaa ratikalla ja metrolla, auton jätin Kalasataman metroaseman viereen ilmaiselle isolle parkkipaikalle ja näppärä siitä oli sujauttaa metrolla keskustaan, ei tarvii siellä sitten kytätä parkkipaikkoja ja maksaa kalliita maksuja!

Koko kesän on tehnyt mieli kesäiseen helsinkiin, olishan sitä voinut siellä olla paljon kauemminkin, kierrellä ja katsella. Nyt jäi Tamminiemen rannan ihana ruusukahvila vielä käymättä, sinne tahdon myös! Suomenlinnassakin olis kiva käydä... Noh, pitää tehdä pian seuraava reissu. Ei kahdessa vuorokaudessa kaikkea ehdi, kotiuduin myöhään maanantai-iltana.

Paljon tuli reissun aikana puheeksi minun muuttaminen hesaa, onhan se mielessä ollut vuosikausia, vaan osaisinko siellä asua...