Tänään onkin ollut ihanan aurinkoinen keskiviikko. Kylmää ja kirpakkaa, aurinkoisen kaunista, just sellaista kun mun mielestä pitää syksyn ollakin!

Kylppärin lattiakaivo on tukossa, vesi tulvii lähes eteisessä kun käy suihkussa tai pyykkikone pyörii. Huoltomies tutkii asiaa ja kävi siellä jo joku  vaijerimieskin tukoksia tutkimassa, jossain siellä syvemmällä on vanhat viemäriputket tukossa... ja vaijerilla tonkimisen jälkeen, kotona haisee nyt märäntynyt viemärirotta :(  Mutta toivottavasti tulee kunton, sillä vessan, suihkun ja pyykkikoneen käyttö on aika tärkeää, ei montaa päivää voi olla evakossa, vaikka saatiin jo avain viereiseen tyhjään asuntoon.

 

Meillä on  virkkausbuumi taas käynnistynyt!

Viime talvena minäkin opettelin ja innostuinkin virkkaamaan, paksusta langasta -isolla koukulla ja tein itselleni ponchon Novitan ohjeella kirjavasta Aino-langasta. Sekä kymmenkunta ruutuhuivia Huopasesta ja nehän huovutetaan näppärästi pyykkikoneessa. Joillekkin ystävättärilleni joulupukki vei moisen huivin, joitakin tein myyntiinkin. Innostimpas ainaskin yhden uuden ystäväni kuntoutuksessa virkkaamaan huiveja, hyvä Anu!

Tässä kuva viime talvena tekemästäni ponchosta, joka on päälläni Jakken ja Jockin ruokapöydässä Nummelassa. Omaan ponchooni jätin tekemättä ohjeesta tuon korkean kauluksen ja tein ponchoni vähän pidemmäksi kuin mallissa, tykkään että se tulee reilusti ranteisiin asti ja on näin lämpimämpi. Yllättävän lämmittävä se onkin, vaikka on noinkin harvaa verkkoa!

224971.jpg

Nyt virkataan Nooran kanssa taas ruutuhuiveja joulupukille ja myyjäisiin sekin on Novitan ohje! Muutama onkin jo tilauksessa.

Huopanen lankoihin on tullut aivan ihanat uudet värit, vihreä ja ruskea!

Tässä kuvassa näkyy hyvin miten paljon huivi muuttuu pesukonehuovutuksen jälkeen! Ensi se näyttää tosi isolta ja harvalta, mutta koneesta tultua on kivasti huopunut ja reunat voi surutta leikata saksilla "hapsuille"... leikatuista pätkistä tulee hyvää korttimateriaalia!!!

Meidän pyykkikoneessa on sopiva huovutuslämpö 60 astetta ja normaali kirjopesuohjelma, mutta jotkut värit huopuvat huonommin, kuten punainen, se tarvitsee lisäksi toisen pesukerran 40 asteessa.

224969.jpg