Ai niin, keittelinhän mä kattilallisen hilloa, sain sitä kylässä maistaa ja vielä toiselta tutulta purkillisen kotiinkin ja tänään sitten sain kolmannelta tutulta ison ja kauniin pyöreän keltaisen ison kurpitsan, joten eikun hillon keittoon! Tää hillo on ihan älyttömän hyvää ja ihanan väristäkin, käy vaikka paahtoleivälle tai täytekakkuun, juustokakkuun yms.

Kurpitsa-Sitruuna-Hillo

1 kg kurpitsaa (tavallista kurpitsaa, ei kesäkurpitsaa)

500g hillosokeria (minun makuun liian makeaa, seuraavan satsin teen puolella sokerimäärällä vähän edes karpimmaksi)

2 sitruunaa

Kuori ja pilko kurpitsa kuutioiksi ja keitä pehmeäksi noin puoli tuntia.

Lisää sekaan sitruunat, toisesta raastettu kuorikin. Käytä vain sitruunan viipaleesta liha, poista "viipaleen kalvot". (käy näppärästi sormin).

Soseuta sauvasekoittimella soseeksi, tai jos haluat ettei ole niin tasaista; paina pari kertaa "muussinuijalla".

Lisää sokeri ja keitä hiljakseen 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Purkita kuumana ja nauti kylmänä! Suosittelen!