Olipas kiva pitkästä aikaa huovuttaa, oikein sormet syyhysi siihen hommaan ja valmistakin tuli kun pyöritteli saippuaisin käsin villoja.

Koululla oli intensiivinen huovutuskurssi, tehtiin pitkää päivää ja suurella motiivilla. Tosi kivaa!

Halusin oppia tekemään ohutta ja yhdistämään villaa sideharsoon... ennen kun olen huovuttanut niistä on tupannut tulemaan paksuja...

 

Ensin oli tehtävänä tasotyö missä on kolmella eri tekniikalla yhdistetty kuvioita ja tälläinen oli mun keväinen narsissityö, synttärikukat itselleni, sillä narsissit ovat  aina kuuluneet synttäreihini pääsiäisen tienoilla...

1. Osa narsissin kuviosta on tehty huovuttamalla kuivaa villaa kuivalle pohjalle, märkähuovutuksena saippua kanssa.

2. Kukan lehdet ovat esihuovutetusta villalevystä leikattu ja märkähuovutettu kiinni pohjaan.

3. Narsissin kukan "tötteröt" on huovutettu sormen ympärillä ja superlonin päällä märkähuovutuksena ja neulahuovutettu kiinni pohjaan.

 

 

 

Vähän häiritsi että tuo pohja jäi niin valkoiseksi ja menin sit huruuttamaan siihen ompelukoneella vapaata konetikkausta vaihtuvavärisellä langalla, heti tuli enemmän "mun näköinen".

Vielä kiinnitin tekemiäni lasihelmiä tuonen helman lerpakkeisiin ja näin työ on valmis.

Haluan säilyttää siinä tuon epämääräisen reunamuodon ja ompelen käsin ripustuskujan nurjalle.

 

Toinen työni oli poncho, sideharsoon huovutettuä merinovillaa, vähän pitsiä välissä,  tämä ehkä jo "nuno-huovutusta" koska se on tehty erillisen materiaalin päälle ja yhdistetty sinne tuo pitsikin.

 

 

Oli niin harmaa kevätpäivä, että piti saada väriterapiaa ja sit tästä tuli niin "mun värinen" kelta-oranssi...