Tämän päivän olen elänyt maanantaita ja ihmettelin miten Kotikatu tulee... noh, päivät lentää ja itsenäisyyspäivä sotki päiväjärjestyksen.

Lahden reissulla meni koko päivä. Sulatuslasitöitä jäi taas uuniin, uusia enkeleitäkin. Jospas ne onnistuu kauniisti, niitä on nopeampi tehdä lisää kuin noita tiffany-enkeleitä...  Monenlaista asiaa tuli hoidettua ja askartelumateriaalia ostettua, nyt vaan korttitehdas pystyyn! Ostin uudenlaista kohoväriä jolla koetan kirjoittaa tekstiä tiilitauluihin, tätä ei tarvitse kuumentaa uunissa kuten edellistä.

Hiuksissa on myös uusi look :) kymmenen vuotta jäi kampaamon lattialle kun täti-malli leikattiin pois :)Kunhan laitan väriä lisää, niin sitten on hyvä! Uudet silmälasinsangat kaipasivat uutta hiusmallia!

Nyt on kuvattu korujakin, tässä tekeleitäni :)

291235.jpg

 

Lähikuva tästä missä on tehty virhe mitä ei saisi tehdä, eli kirkkaan pohjalasin päälle on laitettu sininen värilasi väärinpäin, jolloin se kuplii... mutta minusta se juju ja "jokin" on just noissa kuplissa!

 

Jos joku teistä käy askartelukaupassa ja vilkaiseisi sellaiseen hyllykköön missä on helmitarvikkeita ja näkisisi noita hopean värisiä "holkkeja" niin ostaisi mulle ja mä lunastaisin ne riemumielin! Niitä on vaikea löytää ja tänään sain Lahdesta askartelukaupasta yhden ja viimeisen pussin jossa oli 5 kpl, maksavat noin 2-3e pussi. Holkin alle jää kivasti solmu ja holkki tuo viimeistellyn näön noihin koruihin ja nauhoihin.

 

291238.jpg

 

Muutaman päivän olen takunnut ja manannut tuon kirjovan koneen kanssa! Ei tule enkeleiden kirjomisesta mitään kun suusta lentää ärräpäitä kun lanka ja neulat katkeaa ihan alvariinsa! Lanka on koneeseen tarkoitettua kulta- ja hopea-kirjontalankaa minkä pitäisi konemyyjän mukaan toimia moitteetta, tänään ostin kalliita neuloja jotka ovat tarkoitettuja tuolle "metallilangalle"... vaan eipä auttaneet, tökkii ja mättää :( Nyt jo luovutin ja päätin että kirjon vain valkoisia koristeita ja unohdan nuo hopeiset ja kultaiset... pari vuotta sitten mulla oli hyvä lanka joka toimi hyvin, kauppias väittää että tämä on sitä samaa, vaan kun ei ole... harmitus :(

Eli koneen kirjontakehikkoon kiinnitetään veteen sulavaa tukimateriaalia, joka näyttää ja tuntuu ihan tavalliselta kuitukankaalta. Kirjotaan kehys täyteen kirjontakuvioita ja sitten kastellaan koko viritys lämpimään veteen, jolloin tukimateriaali häviää ja jäljelle jää koriste. Kun ei huuhdo liian tarkkaan ja huolellisesti, tukimateriaalista jää ikäänkuin tärkki, jolloin koristeet kovettuvat kuivuttuaan ja silittäessä. Ne voi ripustaa vaikka ikkunaan, lamppuu, joulukuusee, joulukorttiin yms yms.

Tässä yksi tähti lähempää kuvattuna...

291232.jpg

Tässä kone kirjoo enkeleitä kultalangalla joka katkeaa ihan yhtenään....

291231.jpg

Voikaa hyvin, palataan astialle!