Pyykkikoneemme on ollut reilun kolme viikkoa rikki, sitä on koetettu korjata, vaan  ei ole saatu ehjättyä, eikä ole ollut rahaa kävellä pyykkikonekauppaan... joten kolmeen viikkoon ei ole meillä pyykkikone pyörinyt. Puhtaat vaatteet ei kyllä kaapista lopu, siellä olis valikoimaa vaikka mitä -vaikkakin ne lempparivaatteet on tietty pian liattu, mutta tuo likapyykin kasa on hirvee vuori. Kummasti sitä kasaantuu, meikäläisen tyyli on vaihtaa vaatteita päivittäin, joten ei oikein osaa nytkään pitää samoja vaatteita kauempaa :) Ja pyyheliinoja yms kertyy myös nopeesti....

Nyt sain ystävällisen ystävän avustuksella käytetyn pyykkikoneen "koekäyttöön"... tuolla se hyvin huruuttaa kylppärissä. Mutta ongelma on tämä pyykinkuivaus, kun ei oikein tahdo sopia huusholliin kuivamaan kuin kaksi koneellista kerralla. Silloinkin on kaikki paikat täynnä, oven pieluksia myöten. Mutta kiva on saada likapyykkikasa pois!

Tänään on selkäkumpaksi tehty 2 tunnin metsäreissu, aikalailla jaloissa ja alaselässä tuntuu rasitus. ... kolme tuntia meni ompelukoneen huoltohommissa kangaskaupalla. Siellä oli tänään husqwarnan myyjä-Martti joka putsasi taas kerran koneeni, kirjontalaite oli "pikeentynyt" joten ei ihme, että se herjasi mulle väärästä kirjontakehästä, vaikka oikea olikin. Nyt ei sentän tullut sellaista muovipussillista langanpätkiä mitä keväthuollossa tuli :)

Aikamme siinä takuttiin kolmen erilaisen kultalangan, yhden hopealangan ja kuparisen langan kanssa, kaikilla tahtoisin kirjoa joulukoristeita, vaan tuntuvat tökkivän konekirjonnassa, vaikka pitäis toimia moitteetta. Milloin on alalanka löysällä ja milloin kireällä yms yms... pätkii ja katkoo kokoajan että hermot menee...

Mutta on se ihme juttu, että kun ompelukonekauppias istuu vieressä, niin kone toimii kuin enkeli, ei mitään ongelmia... mutta miksi se kotona nikottelee ja alalanka on väärällä kireydellä ja tikki huonoa ja katkoo lankaa yms yms.... ja sitten kun ammattimies sitä käyttää, siinä ei ole mitään vikaa... joten vika vissiin sitten penkin ja koneen välissä, kuten usein tän tietsikankin kanssa :)))