On tuo surullinen kolaripäivitys ollut tuossa kuukauden, niin päivitämpäs vähän uudempia kuulumisiani tännekin.  Kolarista on siis hengissä selvitty, auto on myyty romuttamolle, uusi vanha auto on ajossa, matka jatkuu taas... kroppa on aika-ajoin kipeä, joka lihasta ja jännettä särkee...mutta tässä  ei nyt ehdi lepäillä, koulun, työharjoittelun, opinnäytetöiden ja muiden hommien vuoksi.

Aika kuluu nyt opissa, uuden opissa, uuden ja täysin erilaisen opissa... Viime viikolla tein lasihelmiä sulasta lasimassasta, mikä on mulle uusi tekniikka! Mielettömän mukavaa hommaa, aivan ihanaa! Siinä saa työskennellä kuuman uunin suuluukulla kieli keskellä suuta pyörittää sulaa lasimassaa piikin ympärille ja väkertää siitä helmeä... muutama helmikin syntyi :) Niistä kuvia myöhemmin kun olen työstänyt ne loppuun.

Tällä viikolla on sitten vuorossa hopeaketjukurssi ja aiheena on muinaisketjut viikinkimallein. Siinä riittääkin väkertämistä!

Ensin veivataan hopealanka spiraaliksi josta sitten sahataan lenkit joista sitten punotaan ketju. Kuulostaa simppeliltä,mutta sitä se ei vielä tässä vaiheessa ole. Kolmeen  ja neljään laskeminen on tässä hommassa ollut yllättävän vaikeaa!

Mutta niin vain olen saanut aikaan perinteisen muinaisketjun ranteeseen, kuningasketjun ranteeseen, ja onttoa verkkoketjua johon saa nauhan sisälle.. Tässä kuvassa kuningasketjun tekoa :)

Nämä saa kyllä jäädä lapsenlapsille näytille, että mummu tälläistäkin osas tehdä... näihin ketjuihin kun vielä lisään itse tekemiäni lasihelmiä, niin niitä saa oikeesti jälkipolvet äimistellä :)))

 

Illat ja pari viikonloppua olen väkertänyt opinnäytetyötäni ompelusta. Valitsin aiheeksi tähän ekaan näyttöön ompelun, en mennyt ompelun peruskurssille, vaan tein siitä suoraan näytön. Jossain vaiheessa kyllä tuntui etten osaa yhtään ommella vaikka olen sitä ikäni tehnyt melko paljon... Ja tämä viikko on tuntunut siltä, etten osaa yhtään mitään, sillä teen iltaisin opinnäytetyön esittelykansiota joka on ihan hirmu vaikee tehdä. Siinä pitää esitellä työ kansiolla ennen näyttöä arvioitsijoille, Siis mahdollisimman tarkkaan ja hyvin ja mielenkiintoisesti ja kansio pitää tietysti olla hieno, kattava ja persoonallinen... noh, kansien ompelu kansioon oli vielä simppeliä hommeli, mutta se sisältö... eihän edes vinokanttia ole olemassa ja minä olen ikäni sen niin nimennyt... teettää työtä, lisää työtä...

Torstaina pitää esittelykansio jättää koululle ja parin viikon päästä on varsinainen näyttöpäivä, kerron sen jälkeen tarkemmin mikä tämä näyttötyöni on :)