Tänään on meillä pitkästä aikaa täytekakkua, sen kunniaksi kun Noora tuli ekan  kerran lukiosta kotiin viikonlopuksi :)  Sienipiirakkaakin tein, se on pakasteesta viime syksyisistä sienistä... mutta tosi tosi hyvää oli sekin!

848867.jpg

Kakkupohja on normaali "lasillinen kutakin" ohjeella tehty, jauhoina puoliksi vehnäjauhot ja ohrakas,  silikoni vuokassa paistettu.

Siinä on vain yksi väli jossa on jonkun kakkutaitelijan blogista saadulla täyteidealla:

kermavaahtoa

appelsiinituorejuustoa

valkosuklaata

liivatetta

Myöhemmin muistelin että tuossa ohjeessa taisi olla myös appelsiinimarmeladia, sitä en siis laittanut ja tosi hyvää se oli noinkin! Sopivasti maistui appelsiinille ja ei ollut liian makeaa. Kostutin Fun Light sokerittomalla appelsiinimehulla.

Täytettä tuli niin paljon, että laitoin liivatetta sekaan ja kasasin kakun vuokassa ja annoin hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Pinnalla on SALMIAKKISUKLAATA ja vähän lisänä tummaa suklaata ja kermaa, nokare voita.

En olekaan ennen kokeillut tuota salmiakkisuklaata, mutta olihan  hyvää!  Ei hirveen salmiakkiselle maistunut, makua lievensi kun lisäsin vähän tummaa suklaata kun näytti yhdestä levystä tulevan liian vähän. Reunapursotuksen Flora vispiä ja koristeet marsipaania ja nomparelleja.

Kyllä noiden marsipaanikukkien tekoon pitää paljon vielä harjoitella, joidenkin taiteilijoiden blogeissa on niin valtavan upeita luomuksia! kuten esimerkiksi Ullanunelmissa tai Mansikkamäessä ja monessa muussakin!

Kakkua tehdessä mietiskelin, että mitenkähän nuo ammattilaiset ja puoliammattilaiset harrastelijat nää oikeesti tekee... että mikä on se fiksuin työtapa, laittavatko leivinpaperia alle kuten minä teen... se on vähän typerä sitten kun kakku pitäis saada siirrettyä kakkupaperille... sitten jätän leivinpaperin alle ja leikkaan vain reunat, jotka jäävät näkyviin... mutta jossei ole paperia alla, niin kakun ympäristö sotkeentuu täyttäessä....  Miten toiset tekee? Pitäisi olla joku tosi iso ja leveä lasta, jolla valmiin kakun saisi ehjästi ja nätisti siirrettyä varsinaiselle alustalleen!

Kumotaanko kakku oikeaoppisesti heti kuumana  uunista otettua, vai vasta jäähtyneenä?

Ja noi marsipaanikoristeet ja niiden teko, minä teen silikonisen leivinpaperin päällä ja vähän siinä tomusokeria... mikä on sopiva määrä tomusokeria, ettei sitä sitten  jää koristeisiin liikaa?  Koristeiden kuivattaminen, pitääkö se tehdä huoneen lämmössä vai jääkaapissa? Nuo tämän päivän kukat olivat aamusta iltapäivään huoneenlämmössä, muttei ne kyllä vielä ainakaan kuivaneet ja kovettuneet yhtään.

Syökö ihmiset noita marispaanikoristeita, varsinkin jos ne ovat kovettuneita? vai nostetaanko ne lautaselle ja siitä sitten roskiin.... Ainakin noiden tosi hienojen koristeiden kanssa varmasti ei henno nakata niitä roskiinkaan, voihan ne putsata ja käyttää uudelleen?

Monet nomparellit ja koristekuulat päästävät väriä kermavaahtoon... miksi, koska nehän on siihen tarkoitettujakin? Nekin Iidan ristiäiskakkuun netistä tilaamani vihreät kuulat päästivät heti värin  ja sit ovat rumia kosteia länttejä.

Kimurantteja kysymyksiä tälläiselle kotileipurille mikä satunnaisesti silloin tällöin kakun vääntää ilman sen kummempia tekniikoita... mutta ehkä joku harrastelija-ammattilainen tulis tänne vaikka kertomaan oman tapansa :)

848868.jpg

 

848866.jpg

Auringonkukkia on sylillinen sisällä ja ulkona!

pääsin keräämään ystävättäreni peltoon, käsivarret on paukamilla kun joku söi...

mutta on nuo ihania!