Silloin kun mun likka oli pieni, meillä oli jottain-rätti... nimi tulee edesmenneen kummitätini perheestä, missä oli huudeltu "anna äkkiä jottain rättiä" ja näin noista sideharsoista tuli "jottain-rätti"... meillä ne kului puhki, nurkat pyöristyi nenää kutitellessa jne... ne piti pestä salaa varovasti käsin ja pistää sitten sänkyyn saamaan hajuja, sitten vasta voi vaihtaa toisen pesuun... sillä pesusta suoraan se ei haissut hyvälle :)

 

Nyt olen kirjonut yhdelle vauvalle tälläisiä vähän nätimpiä rättejä, nämä on siis tarjoitettu "hoitoliinoiksi" eikä suinkaan vaipoiksi, vaikka sideharsoa ovatkin. Olipas kinkkisiä kirjottavia, kangas on pehmeää, ei meinaa saada suoraan kirjontakehykseen, se liikkuu kirjottaessa ja helposti harvaan loimeen tulee reikiä.... silitin taakse revittävää tukikangasta, se tuki sopivasti, pelkkä irrallinen tukimateriaali ei auttanut yhtään....

tässä kuva kolmesta viimeisestä, mitkä sain just valmiiksi, kymmenkunta olen näität tehnyt erilaisilla kirjonnoilla, mutta en niitä hoksannut kuvata.

tälläinen kirjottu harso on kiva laittaa vaikka vaununkuomuun suojaksi kun vauva siellä nukkuu :)