Mä kudoin tällä viikolla työharjoittelussa itselleni maton, ruudullisen joulumaton sohvan eteen. Toinen ruutu on trikookudetta ja toisen on rättikudetta, melkolailla summanmutikassa otettu kuteita pärekopasta, sen kummemmin suunittelematta, kun halusin ettei tähän tule mitään selkeää värirytmiä. Ruutu on muotona jo selkeä ja tuo rätti ja värit sitä sitten särkekööt. Itse tykkään tästä jo kovasti.

Kuva on otettu just uunilämpimänä heti puista pois oton jälkeen, joten matossa on vielä siistimistä ja solmimista ja käännän nuo päät tuolleesti nurjalle, ettei jää näkyviin mitään hapsuja.

 

En luvannut osallistua koulun kudonnan peruskurssiin, vaan olen sitä mieltä että kudonnasta jo perustiedot hallitsen. Olen nyt verestänyt vanhojoja kudonnantaitojani muutamalla työllä ja laittanut A:sta Ö:hön yhden loimen puihin ihan itse, hyvällä opastuksella.

Vanhat kudonnantaidot ovat siis jostain 25 vuoden takaa kun silloin kudoin tosi paljon ja kävin monet kansalaisopiton kurssit ja kudoin paljon kudonta-asemoilla.

 

Maton nimi on ISKIAS, sillä sen verran tuo leveän maton kutominen vihloi iskiashermoon kun keikuttelin kankkuani siitä penkissä...