Eilen tein pakasteseiti-juusto-uunivuokaa ja kukkakaali-juusto-gratiinia kun Johanna oli tulossa ohikulkumatkalla käymään Ronin kanssa. Roni kyllä söi vaan tissiä, mutta me muut syötiin oikeeta ruokaa joka oli tosi hyvää.

Seitivuokaan laitoin siis pakasteseitiä, molemmin puolin suolaa ja sitruunapippuria ja valkopippuria.
päälle purjoa ja juustoraastta ja purkillinen Lime&Kookos kermaa. uunissa toista tuntia kunnolla ruskeaksi ja vielä muhi hetken aikaa virta sammutettuna.

Kukkakaaligratiiniin  silppusin siis kukkakaalia ja sipulia ja purjoa, Provencen yrttimaustetta, sellerisuolaa ja juustoraastetta päälle. Puoli purkillista 3 juustonkermaa ja uunissa toista tuntia kunnolla kypsäksi ja ruskistuneeksi. Älyttömän hyvää!

Ja eilen ruualaitossa halkesi yksi vanha uunivuoka, toisesta lähti korva-sellainen vanha  keramiikkavuoka... ja rikoin yhden juomalasin kun tiskatessa lipesi kädestä... nyt on uskottava että sirpaleet toisi onnea!!!

Eilen tein vielä pellillisen kinkkupiirakaa tuonne samaisille synttäreille mihin tuo perhos-kakkukin menee:

Pohja

2 purkkia rahkaa
punaleima emmental juustoraastetta puolitoista pussia (pienempi pussi, en katsonut määrää)
4 munaa
6 rkl vehnänleseitä
8 rkl ruisjauhoa
oliiviöljyä iso loraus
yrttisuolaa

Levitetään pellille leivinpaperin päälle ohuesti...

Kinkkukuutioita, purjoa, paprikaa.. Provencen yrttimaustetta, mustapippuria, juustoraastetta reilusti paljon ja vielä purkki 3 juustonkermaa. Tunti uunissa 200 asteessa, että pinta on kauniin ruskeaa ja hyvin paistunutta. Osan aikaa pidin pienemmällä alalämmöllä ja uunin alaosassa, että pohja on varmasti kypsää.
Näyttää hyvältä, en ole maistanut... mutta aineksia jäi sen verran, että taidan tehdä meillekin tuollaisen.... :)