Tänään on sit kakuttanut niin paljon että leivoin kakun ja vietettiin Eevan kanssa ystävänpäivää tulppaanien, päiväkahvin, täytekakun ja Trager-hoidon merkeissä.

407323.jpg

Kokeilin tähän kakkuun montaa asiaa mitä en ennen ole kokeillutkaan :)

Pohja on normaali kakkupohja, paitsi jauho ton gluteenitonta ja ohrakasta. Tein perinteisellä juomalasi-tyylillä, että lasillinen munia (4kpl) ja lasillinen sokeria... paitsi: laitoin puoli lasillista ja 1 lusikallisen Hermesetas nestettä (toimi mainiosti)  ja lasillinen siis jauhoja jotka olivat puoliksi gluteenittomia ja ohrakasta ja lusikalliset leivinjauhetta ja vaniljasokeria. Vatkasin munia ja sokeria paljon tavallista kauemmin, kun jossain ohjeessa luki että taikinan pitää säilyttää sen päälle tehty S-kirjain. Yleensä en sihtaa jauhoja siivilän läpi, nyt tein senkin ja sekoitin jauhot puuhaarukalla enkä vatkaimella kuten yleensä.

Paistoin siinä Tallinnan silikonisessa vuokassa, en voidellut sitä yhtään (edellisen kerran vähän voitelin voilla). Paistoin 40 minuuttia mikä on aikaisempia kauemmin. Kakku oli kypsynyt loistavasti, annoin jäähtyä sen vuokassa (yleensä kumoan kuumana) ja kun kumosin kakusta jäi ikäänkuin kuori siihen vuokaan, mutta hyvin se sieltä lähti pois kun sitä silikooni vuokaa voi vähän taivutella.

Leikkasin kakun kahtia ja väliin kasasin sen sitten täytteen kanssa irtopohjavuokaan! Uutta sekin.

Kostutini päärynäpurkin liemellä. Täyte oli Flora Vispiä, yleensä käytän kuohukermaa, uutta siis Florakin. Sekaan purkillinen rahkaa ja soseutettuna säilykepurkillinen päärynän lohkoja. Lusikallinen vaniljasokeria ja loraus Hermesetas nestettä.

4 liivatelehteä sulatin kuumennettuun päärynämehuun ja sekoitin joukkoon. Hetken annoin viilentyä ja jämähtää ennen kakun väliin laittoa.

Täytetyn kakun päälliosan kostutin myös päärynämehulla ja laitoin irtopohjavuokan pohjan ja sen päälle painoksi vedenkeittimen ja vein koko komeuden ulkorappusille jämähtämään. Reilun tunnin se siellä jämähti ja sitten aloin koristella.

Tein ekaa kertaa eläissäni VOI KREEMIN: ohje oli Ullan unelmien sivulla.

Sivelin sitä ensin reunoille, sitten pursottimella aloin tehdä hienoa kiehkuraa ja kukkia kakun päälle. Ja kas kummaa se voikreemi loppui kesken, joten sitten pursotin tuota täytettä jota oli reilusti liikaa. Mutta sepä ei pursottunutkaan kauniisti kun oli niin pehmeää. mutta lörtsäsin sitä sit aika reilusti. Loppukoristelu oli kullan värisiä nomparelleja, hopeakuulia ja suklaakarkkeja.

Maku oli loistava! Ei liian märkä eikä makea. Voikreemi kovettui ja vähän kuin kuivahti, joten se lohkeilee kakkua leikatessa ja irtoaa. Olis varmaan pitänyt levittää ensin kakun pintaan vaikka kermavaahtoa johon voikreemi koristeet olis liimautuneet paremmin. Mutta ihan sikahyvää kakkua tämä oli!