Eilen iltana teimme parin ystävän kanssa yllärihyökkäyksen yhden ystävämme synttärien kunniaksi ja mukanamme veimme kinkkupiirakan ja täytekakun... noh, minuthan sit "valittiin" niitä tekemään :)

Kakusta piti saada pienehkö, ettei sen "jäämisestä" tule ongelmaa ja pitkästä aikaa tein tuolla sydän kakkuvuokalla 2 munan pohjan. Ja kun kumosin kakkua, muistin miksi en ole tuota vuokaa pitkiin aikoihin käyttänyt, sillä kakkupohja jäi vuokaan kiinni kuin tauti, vaikka olin rasvannut ja korppujauhottanut sen huolellisesti... noh, kakusta piti kuoria pintaa pois, kun siitä jäi iso osa vuokan pohjaan....

 

Ja halusin opetella pursotusta minkä kanssa mulla on aina ongelmia.

Hyvästä, kauniista ja tiiviistä pursotusjäljestä on ollut puhetta monessa blogissa, kuten Kinuskikissan ja Mansikkamäen mestarileipurien kanssa.

Teen kermavaahdon tai Flora vispi -vaahdon kaiken taiteen sääntöjen mukaan ja aina se on mulla liian löysää eikä pursotu kauniista ja tanakasti. Iidan Hello kitty kakkuun en saanut Flora vispiä millään vaahdottumaan hyvään pursotuskuntoon.. eka satsi meni ihan velliksi :(

Kyselin kikkoja Kinuskikissalta ja Mansikkamäen Ebeltä, mutta ei mitään ihme kikka kolmosia ole, toisilla se onnistuu ja mulla ei, vaikka olen tekevinäni kuten pitääkin... eilen sitten aattelin, että olisko mun jääkaappi liian lämpimällä, ettei kerma ole tarpeeksi kylmää!!! Laitoin jääkaappiin lisää tehoa ja ennen vatkaamista pidin Flora vispi purkkia pakastelokerossa noin 15 minuuttia.

Ja sehän auttoi! Nyt sain ensimmäistä kertaa vaahdosta tiivistä ja tanakkaa, vaikka vieläkin on toivomisen varaa... mutta nyt sain jo pursotukset näyttämään "vähän sinne päin".... ja nämä pysyivät valumatta kakun päällä kun kakkua syötiin iltamyöhään ja pursotukset eivät olleet yhtään kuljetuksessa kärsineet.

1243412409_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva on huono ja kakku rumasti aseteltuna ja vinossakin....

tein tähän toisenkin tieteellisen kokeen, eli laitoin kakun pinalle suoraan kakkupohjan päälle appelsiinimarmeladia, raikastamaan makua. Kakun välissä oli puoli löysää kermavaahtoa aika runsaasti, kuningatarhilloa ja banaania, joten kaipasin jotain kirpakampaa makua...

Ja kun suunittelin pursottavani punaisia ruusuja ja vihreitä lehtiä, niin vihreässä väripurkissa ei ollutkaan mitään, joten en saanut värjättyä kermavaahtoa vihreäksi, koristegeeliäkin oli tuubissa vain jämät, joilla muutaman lehdenalun tursotin... se on nyt sellainen puskaruusu :)

1243412419_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä mä vielä sisullani opettelen tekemään hienot pursotukset! Mutta vaikeaa se on ja vaatii harjoitusta paljon :)