Tänään on ollut herkkupäivä kun on juhlistettu huomista :) Jostain syystä mun on tehnyt mieli parsakaalia ja pinaattia, joten päätin laittaa niitä suolaiseen piirakkaan.

pohjana sunnuntain pakaste ruis-perunataikina, päälle broilerin suikaleita, parsakaalia, pinaattia, aurinkokuivattu tomaatti -fetaa, juustoraastetta ja kerma-muna-maito... vähän mustapippuria ja suolaa... ja eikun uuniin paistumaan.

Olihan ihan älyttömän hyvää piirakkaa! Tätä pitää tehdä toistekin!!!

Kuvaa ei tullut otettua,  hyvin katosi parempiin suihin :)

 

Ja piirakan jälkkäriksi oli täytekakkua, siihen en halunnut marjoja enkä hedelmiä, vaan jotain erilaista makua ja kun kaupass näin Lemon curdia, niin siitä se ajatus sitten lähti...

pohjana sokerikakkupohja, eli juomalasillinen munia-sokeria-jauhoja 2tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria.

 

Halkaisin pohjan kahtia, toisen puolen (sen kansipuole) laitoin irtokakkupohjavuokan pohjalle "nurinpäin", kostutin appelsiinituoremehulla ja sivelin purkillisen lemon curdia.

 

väliin mousse noista kuvan aineksista.. vaniljavanukasta, valkosuklaa-lime rahkaa ja kermavaahtoa ja liivatelehteä...

ja sen pohjapuolen sivelin aprikoosihillolla ja kiepautin moussen päälle, kastelin pohjaa vähän tuoremehulla ja yöksi hyytymään jääkaappiin.

Koristellun olin suunnitellut värjääväni valkoista  marsipaania ja tekeväni hienoja kukkasia, mutta lasihelmien teko veti pidemmän korren ja käytin aikani taiteeseen ja kakku jäi sit 5 minuutin kermavaahdolla päällystämiseen ja viinirypäleisiin ja nomparelleihin... mutta olipas ihan mahottoman hyvää täytekakkua ja nuo maut passasi ihan älyttömän hyvin yksiin!