Piparit ja piparkakkumökki kuuluvat jouluun. Ne kuuluivat sinne omaan lapsuuden jouluun ja nyt tässä aikuisemmassa joulussa on kiva ilahduttaa jotain lasta piparkakkumökillä. Näin minäkin väkersin yhden mökin ja taas nostan hattuni nöyrästi  korkealle niille jotka oikeasti osaavat koristella kauniisti ja siististi. Sillä tuo koristelu on oikeesti vaikeaa!

Mansikkamäen Ebe on yksi blogimaailman mestareita koristelemaan pipareita ja piparkakkumökkejä!  Käykää ihmeessä ihailemassa hänen taidokkaita töitään!  Siellä  on todella taideteonksia!

Mansikkamäen innostamana viime jouluna innostuin itse tekemään tuon koristelupikeerin. Itse tehtynä se on paljon parempaa ja venymättömämpää kuin kaupan ostoinen tuubissa oleva... mutta silti en voi ymmärtää miten jotkut osaavata koristella nii pienillä ja ohuilla viivoilla, pisteillä ja kiekuroilla... minä en saa niin pientä ja kaunista viivaa tulemaan, varsinkaan suoraan... mutta tälläisen mökin vien aamulla Äänekoskelle josta se matkaa mummun mukana Seinäjoelle pohojalaaselle pikkumiehelle, toivon että mökki ja sen pihapiiri olisivat 4 vuotiaan mieleiset. Muutama tonttu ja kissa on irrallaan mukana, niillä voi sitten leikkiä mökin pihapiirissä.


2161568.jpg

Ovenkolosta kurkistaa poika, aito on parkissa kuusen juurella, takana omenapuu vihertää, kun ei ole tarpeeksi paljon lunta ja hevonen hamuaa vihreää omenaa.... takapihalla on hirvi ja pupu hiljaa hiipineen nurkalle tutkimaan mökin touhuja....