Eilen ilta menin maate kahden maissa, unentuloa piti odotella vaikka olin sikaväsy, kello soi 6.15 ja 7.10 oltiin jo tienpäällä menossa kohti Äänekoskea. Ystävätär lainasi autoaan, linjurilla en olisikaan jaksanut lähteä. Noora kummitädin perheen ja vanhempien luona käytiin, olipas kiva tavata pitkästä pitkästä aikaa... Iida-neitiä piti tietysti  käydä  katsomassa ja neiti-rinsessa olikin oppinut konttaamaan sopivasti jouluksi ja 7kk synttärin johdosta. Ihana hymynaama koko tyttö! Samalla tuli sitten katsottua siskon sakki ja vähän nuo isommatkin lapset. Äitini luona pikavisiitti ja isän haudalle kynttilä ja kotia kohti. Mukava joulukierros, kiva kun päästiin käymään! Nelostien liikenne oli aamulla ihan hiljaista ja ruuhkatonta, iltapäivällä palatessa olikin jatkuvat autojonot, mutta matkanteko sujui joutuisasti ilman mitään ongelmia, rapa lensi ja tuulilasin pesunestettä piti välillä lisätä, onneksi oli pönttö kyydissä :)

Ilta onkin mennyt siivotessa ja laatikoita paistellessa, kinkku on nyt uunissa, aamuksi ei jäänyt muuta kuin punajuuri-aurajuustolaatikko, se on meidän jouluherkkua! Yksi ystävätär kävi glögillä, leivoin vielä iltapuhteena valkosuklaamuffineita hänelle, sillätiedän vanhastaan että heillä niistä tykätään kuten meilläkin! Eilinen satsi on syötynä ja innostuin vielä tänään yhden satsin leipomaan niitä, kiitos Sirulle jokunen vuosi sitten saamastani reseptistä!!!

Noora kävi kirkossa laulamassa joululauluja tänä iltana, minä en malttanut lähteä kun pääsin hyvään vauhtiin noiden laatikkoruokien kanssa. Kirkkoreissun jälkeen nostimme kuusen sisälle ja Noora koristeli sen ja lahjojakin on kuusenalusta täynnä, vaikka yksi lahjakassi unohtuikin Äänekoskelle...

Koti on siisti (paitsi yläkerta), kynttilöitä palaa siellä ja täällä. lanttulaatikko ja hyasintit tuoksuu, joululaulut soi ja minä terästin just glägiä, tästä se joulurauha alkaa mielläkin!